TAROM are un nou plan de restructurare. Compania națională în colaps financiar

Știri interne

TAROM are un nou plan de restructurare. „Căpușele” care duc compania în colaps

TAROM este în colaps financiar, zeci de oameni s-au perindat la conducerea companie și doar 2 au fost cu adevărat profesioniști care chiar aveau cunoștiile necesare pentru a gestiona compania și a duce spre profit.

Nebunia din clasa politică a făcut ca directorii generali să fie schimbați, în secunda în care au deranjat și refuzat să răspundă cerințelor venite de la stimabili parlamentari.

Mii de bilete gratuite sau cu discount major la comandă

TAROM este la dispoziția politicienilor și mai ales a oamenilor influenți. De menționat ca toți parlamentarii au contracte cu compania pentru deplasările în interes profesional, plătite din bugetul camerei pe care o reprezintă.

Dar traficul de influență dace posibil ca la telefoanele TAROM din sediul central să sune diverși cetățeni cu funcții înalte și să ceară discounturi sau chiar zbouri gratuite pentru a-și duce familiile și prietenii în diverse destinații.

Nu mai pomenim și de cursele de tip charther pe care TAROM le efectua pentru deverse persoane aflate la conducere și care împreună cu toți ceilalți au dus pe minus compania națională de transport aerian.

9 șefi la 8 persoane

În urma unui corp de control s-a constat că la 9 angajați există câte un șef. Tot în urma acelui raport s-au descoperit posturi dedicate care erau alocate, surpriza, rudelor diverșilor angajați TAROM, care primeau un post prin „concurs”, plimbau 3 hârtii de colo-colo și încasau un salariu, în general foarte generos.

Soluția

Dacă n-ar fi foarte multe interese la TAROM un management privat, fară ca politicul din AGA – numit polit de fiecare partid care se află în parlament – ar fi lăsat să conducă compania și să o ducă spre profit.

Și nu vorbim de situația actuală în care situația a afectat grav industria aviatică.

Probabil acest lucru nu se va face curând si curajos va fi acel Ministrul al Transporturilor care ar lua o astfel de decizie și ar da autonomie pe un mandat de 4 ani (mai mult nu este posibil conform statului).

De menționat că pentru a se putea face o astfel de mișcare, ar trebui să se ajungă și la un acord cu zecile de sindicate care sun în TAROM și care blochează multe din acțiunile conducerii.

Florin Șusanu, fost director de zbor al companiei, demis de Bode
Florin Șusanu, fost director de zbor al companiei, demis de Bode

Astăzi a fost anunțată pierdea lui Florin Șusanu, un profesionist care a salvat compania în multe situații, dar care de la 1 decembrie părășeste TAROM, în urma demiterii sale de actualul ministru.

Noul CEO impus de Ministerul Transporturilor nu are deloc experiență în aviație și cu siguranța nu va reuși să facă nimic.

Cel mai probabil este CEO de sacrificiu care va trebui să dea afara 900 de angajați pentru ca TAROM să primeacă ajutorul nerambursabil de la Uniunea Europeană.

De menționat că multe dintre acțiunile care se fac acum pentru ca pe 6 decembrie, ziua magică, cei care speră să obțină un mandat se vor lăuda cum au reușit ei să salveze Compania Națională Aeriană, iar imediat dupa vor uita.

Pe final compania ar trebui să fie atentă, mai ales când se vor ridica restricțiile și la angajații care fură cu nesimțire produse care ar trebui să fie servite la bord.

Continue Reading
6 Comments

6 Comments

  1. Horatiu

    5 decembrie 2020 at 18:49

    Florin Susanu nu a fost demis. A olecat prin demisie pt ca nu a mai suportat mizeriile PNL- iste.

  2. Mihnea

    5 decembrie 2020 at 18:59

    Acest tip de stire trebuie documentata mai bine si “urcata” in presa mare. Aparent avem de-a face cu un PNL, doar ca o alta fata a PSD. Dati-mi argumente si va promit ca ies in strada!

  3. Horatiu

    5 decembrie 2020 at 19:08

    Florin Susanu a plecat pt ca nu a acceptat mizeriile PNL-ului.
    Mi-a fost șters postarea de mai devreme. 🤣

  4. Horatiu

    5 decembrie 2020 at 19:17

    Faxnews este o mizerie de neurmarit. Ați șters toate postările prietenilor. Nu concordau cu Știrea voastră.
    Florin Susanu este un profesionist desăvârșit.
    *** Bode. *** PSD.

    Acest comentariu a fost editat de redacția faxnews.ro, deoarece conținea limbaj injurios.

  5. Horatiu

    5 decembrie 2020 at 19:26

    Faxnews=fakenews
    Sunt toate postările șterse.
    *** PSD.

    Acest comentariu a fost editat de redacția faxnews.ro, deoarece conținea limbaj injurios.

  6. Marioara Detesan

    7 decembrie 2020 at 16:37

    Buna seara, domnule Horațiu,
    „Postările” dumneavoastră nu au fost șterse, așteptau să fie moderate!

    O seară bună!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top