Ninge în jumătate din țară, drumurile rămân deschise deocamdată. Cod galben

Știri interne

Ninge în jumătate din țară, drumurile rămân deschise deocamdată. Cod galben

Prima ninsoare puternică din iarna 2020-2021 a venit chiar de ziua Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie. Ninge la această oră abundent în mai bine de jumătate de țară, drumurile naționale și autostrăzile sunt deocamdată deschise și circulabile.

ANM a emis un cod galben de ninsori abundente pe 30 noiembrie în județele: București, Ialomiţa, Constanța, Brăila, Tulcea, Călărași, Gorj și Teleorman.

Meterologii de la Administrația Națională de Meterologie atrag atenția că în zonele semnalate se vor depune straturi consistente de zăpadă și este posibil să apară probleme în ceea ce privește deszăpezirea, din cauza volumului mare de precipitații.

ANM atentionare meteo de ninsori abundente in București, Ialomiţa, Constanța, Brăila, Tulcea, Călărași, Gorj și Teleorman
ANM a emis un cod galben valabil pentru București, Ialomiţa, Constanța, Brăila, Tulcea, Călărași, Gorj și Teleorman

Cod Galben pentru județele Constanța și Tulcea

Astăzi la ora 13:30 ANM a emis o avertizare meteo de vânt puternic pentru Constanța și Tulcea. Se vor semnala intensificări mari ale vântului, în special în zona litoralului, unde valorile vor depăși 60 de kiloemetri pe oră.

Atenționarea meteo este nowcasting emisă astăzi și valabilă până la ora 17:00.

Starea drumurilor naționale și autostrazi

Centrul InfoTrafic a publicat 5 mesaje de informare pentru șoferii care se deplasează în special pe Autostrada A2 București-Constanța, anuntând șoferii că se circulă în condiții de iarnă.

Autoritățile intervin cu autospeciale de deszăpezire și aruncă cu sare pe autostradă pentru a evita probleme legate de ninsoarea abundentă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră 11:30, se înregistrează valori crescute de trafic pe DN 1 București – Brașov, fiind trafic intens pe Centura de Vest a orașului Ploiești, pe sensul către Brașov.

Se circulă în coloană pe sensul către Brașov al DN1, între km. 101+500 de metri și 107, între loc. Nistorești și Comarnic. Pe raza stațiunilor montane sunt valori ridicate, coloane de autovehicule fiind formate pe raza stațiunii Bușteni, între km. 128-131.

Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

  • București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;
  • București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;
  • București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;
  • București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.” a transmis Poliția pe site-ul Info Trafic.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top