Tren București Gara de Nord - Aeroport Otopeni, preț bilet CFR 12.10 lei. Timp și bilete online

Economic

Tren București Gara de Nord – Aeroport Otopeni, preț bilet CFR 8,3 lei. Timp și bilete online

Tren Gara de Nord București – Aeroport Otopeni. Din 13 decembrie trenul ajunge la aeroport în 20 de minute din Gara de Nord și retur. Prețul mediu al unui bilet CFR este de 8,3 lei. Bilete se pot achiziționa și online. CFR Călători, Regio Trans și TFC Transferoviar Călători operează noul serviciu de transport spre Aeroport

CFR Infrastructură anunță trenul București Gara de Nord – Aeroportul Otopeni Terminal T1 și retur, din 12 decembrie operațional, 3 operatori vor asigura 72 de trenuri zilnice pe rută. Prețul mediu al unui bilet este de 7 lei pe sens.

ACTUALIZARE, ora 18:31 – Site-ul CFR Călători oferă posibilitatea achiziționării biletelor online prin platforma proprie. Operatori privați ai trenului încă nu și-au actualizat platformele online.

ACTUALIZARE, ora 16:33 – Mersul trenurilor spre Aeroportul Otopeni din București, Gara de Nord nu era actualizat pe site-ul bilete.cfrcalatori.ro și nici nu se puteau cumpăra bilete.

Compania de stat CFR Călători a actualizat sistemul informatic, dar încă nu permite achizționarea biletelor online.

CFR Călători a actualizat site-ul , iar prețul unui bilet spre Aeroportul Otopeni din Gara de Nord este de 12,10 lei pe sens, afișat de site-ul sus menționat, peste tariful de 8.3 lei anunțat de Ministru, dar deocamdată achiziționarea online nu este permisă din cauza unei erori tehnice. Cel mai probabil CFR nu a terminat de importat rutele Gara de Nord București – Aeroport Otopeni Terminal T1.

Pret bilet CFR Gara de Nord Bucuresti - Aeroport Otopeni Terminal T1, 12.10 lei
Pret bilet CFR Gara de Nord Bucuresti – Aeroport Otopeni Terminal T1, 12.10 lei

Prețurile biletelor variază pentru categoriile speciale ale companiei de stat CFR Călători după cum urmează:

  • Studenți și elevi – 0 lei
  • Copil – 8 lei
  • Pesionar – 8 lei
  • Călătorii CFR cu card TrenPlus – 10,5 lei

Din 12 decembrie se poate merge cu trenul la Aeroportul Otopeni, CFR Infrastructură deschide linia pe care vor opera CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători (TFC). Biletele s-au pus deja în vânzare fizică și online. La ora publicării acestei știri sistemele informatice ale celor 3 companii, nu erau pregătite pentru un bilete online.

Trenuri spre Aeroportul Otopeni din Bucuresti Gara de Nord. Infrastructura online nu este pregatita
Trenuri spre Aeroportul Otopeni din Bucuresti Gara de Nord. Infrastructura online nu este pregatita

Niciunul din cele 3 site-uri inrogate de echipa FaxNews nu erau pregătite pentru achiziția online a biletelor.

24/24 ore în trenuri în serviciu spre Otopeni

CFR Infrastructură anunță 72 de trenuri zilnice din București spre Aeroportul Otopeni și retur. Frecvența trenurilor spre aeroport ar fi de 20 de minute pe ambele sensuri, Gara de Nord și Aeroport Otopeni Terminal T1.

Mersul cu trenul vine deocamdată în completarea rutelor STB spre Aeroport, nu vor fi înlocuite, transmite Societatea de Transport București. Astfel traseul liniilor STB 780, 781, 783 și 784 nu se va schimba.

Gara Aeroport Otopeni
Gara Aeroport Otopeni, foto: CFR Infrastructura

Mersul trenurilor, bilete online la CFR Călători, Regio Trans și TFC Transferoviar Călători

3 companii operează pe liniile Gara de Nord București – Aeroport Otopeni Terminal T1 și retur.

Prețul mediu al unui bilet CFR Călători este de 8.3 lei, 8,2 lei Regio Trans și 8,1 lei TFC.

Site-urile companiilor sunt:

CFR Călători – bilete.cfrcalatori.ro

RegioTrans – regiocalatori.ro

TFC Transferoviar Călători – bilete.tfc-online.ro

Site-urile celor 3 companii nu sunt actualizate la ora publicării acestui articol, revenim cu update.

Notă: În Gara de nord la ora 17:31 în data de 9 decembrie 2020, nu se pot achiziționa, decamdată bilete spre Aeroportul Otopeni Terminal T1.

București în rândul capitalelor Europene, aeroportul mai accesibil cu trenul

București se alătură din 13 decembrie 2020 la lista capitalelor Europene care leagă orașul prin tren de aeroportul principal, Otopeni. Astfel, gama de servicii spre aeroport este mult mai variată și mai sigură, luând în cosiderare că nu se mai ține cont de timpul petrecut în trafic care făcea ca de la gară până la Otopeni cu taxiul să dureze chiar și 1 oră.

Tariful pentru călătoria cu trenul este net avantajos, 16,6 lei cu CFR pentru un bilet dus întors Aeroport Otopeni – Gara de Nord București, face ca pe aceeași rută cu taxiul să coste de 3 ori mai puțin.

Un alt avantaj este accesul din Gara de Nord la rețeaua de metrou a companiei Metrorex sau retețua de transport public în comun STB.

Scepticii ctriciă CFR Călători și afirmă că nu va putea opera doar în 20 de minute, conform programului mersul trenurilor.

CFR Călători a recepționat pe 4 decembrie 2020 linia care leagă Aeroportul Otopeni de Bucuresti
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top