Tamara Buciuceanu Botez: „Ca să joci comedie, trebuie să ai ceva în plus”

Media/TV

Tamara Buciuceanu Botez: „Ca să joci comedie, trebuie să ai ceva în plus”

Tamara Buciuceanu Botez a fost una din cele mai mari actrițe din România și activat pe scena teatrelor și platourile de filmare timp de 67 de ani. Povestea de viață a marii actrițe este una excepțională, iar ca orice actor dedicat a oferit publicului tot ce a avut mai bun la fiecare prestație a sa.

Într-un interviu acordat pentru emisiunea „Profesioniștii” în anul 2008, Tamara Buciuceanu, a rugat-o pe prezentatoarea emisiunii s-o prezinte cu numele ei complet, adică și Botez. Nume luat de la soțul ei, care a rugat-o în ultimii săi ani de viață să se prezinte cu numele complet ca să nu-l uite.

Tamara Buciuceanu Botez: „Dumnezeu trebuie să-ți dea ceva în plus ca să joci comedie”

Tamara Buciuceanu Botez: „Am avut norocul să am ceva în plus, ca să joc comedie”
Tamara Buciuceanu Botez: „Am avut norocul să am ceva în plus, ca să joc comedie”

Într-un interviu acordat tot televiziunii Române, Tamara Buciuceanu a spus că:

„La noi în meserie se spune că în general drama se joacă singură, pe când comedia trebuie să ai ceva de la Dumnezeu ceva în plus. Probabil că dumnezeu a fost bun cu mine și mi-a dat ceva în plus”.

Tamara Buciuceanu, extras din interviul „Profesioniștii”

La 80 de ani actrița juca încă la teatru în diverse roluri. Chiar dacă avea o vârstă înaintată, avea energia suficientă să și danseze dacă rolul o cerea. Cel mai mult aștepta ropotul de aplauze din sală.

Suferință cruntă după pierderea soțului, fratelui și a cumnatului

„Așa mi-am dat seama că am făcut bine”

Viața n-a fost mereu roz pentru actriță, pierderea fratelui ei, a soțului ei și a cumnatului George Constantin, au smuls multe lacrimi de pe îndrăgita față a Tamarei Buciuceanu.

Sora ei a fost dată afară din casă când România retroceda propietățile luate de regimul comunist, iar actrița este de părere că trebuia să fie făcut într-un anumit fel ca cei care sunt dați afară din casă să aibă unde să meargă.

„N-am avut bani ca să facem casă și atunci unde să se ducă omul ăla”.

Actrița a mărturisit că un funcționar public a venit la ușa casei sale în care a stat și i-a spus că trebuie să plece. În 5 zile George Constantin a ajuns la spital și mai apoi s-a stins din viață.

„Am promis atâta timp cât pot să mai gândesc, cât pot să mai memorez textele, piesele mai joc”.

Și așa a și făcut! A jucat până când a putut. După multe roluri jucate în frig, chiar și la 80 de ani Tamara Buciuceanu Botez s-a îmbolnăvit și a răma fară un plâmân, dar a avut noroc că cel rămas a ajutat-o să-și mențină forma.

„Comedia nu se face cu urlături”

Tamara Buciuceanu rămâne un model de studiat pentru orice viitor actor care joacă comedie

„Eu am învățat că nu se joacă comedia cu urlături, se spune serios și dacă omul a înțeles, a râs.”

a declarat Tamara Buciuceanu Botez.

A lucrat și a jucat pe scenele tuturor teatrelor din România și pe foarte multe scene din lume. S-a dus sa-i bucure pe românii din afara țării și de foarte multe ori chiar și pe străini.

Îi părea foarte rău că actorii tineri, chiar și dacă sunt talentați, nu sunt distribuiți în roluri. Era de părere că distribuția în stilul de pe vremuri era mai bine făcută.

Interviul complet acordat de Tamara Buciuceanu pentru „Profesionișii” în 2008

Interviu Tamara Buciuceanu Botez

Unul din cele mai cunoscute roluri: Isoscel

Tamara a jucat în multe filme, dar poate cel mai cunoscut rol pentru publicul general este cel avut în „Liceenii”, unde o interpreta pe profesoara de matematica Isoscel.

Filmul a fost iubit de întregi generații, chiar și de cele care terminaseră liceul și care-l revăd la fiecare redifuzare cu mare drag.

Tamara Buciuceanu este un exemplu de profesionalism si demnitate, n-a lăsat nicodată presa să pătrundă în viața ei mai mult de cât era cazul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top