Superstiții în noaptea de Revelion 2021 și Anul Nou

Știri interne

Superstiții în noaptea de Revelion 2021 și Anul Nou

Anul 2021 este foarte aproape iar superstițiile cu privire la noaptea de revelion sunt vaste. În fiecare colț al României sunt tradiții și obiceiuri care mai de care. În vestul țării nu se duce gunoiul în noaptea de Revelion 2021 și sub nici o forma în prima zi din an nu se cheltuie sau dau bani cu împrumut.

Superstiții în Noaptea de Revelion 2021

Pe 31 decembrie și pe 1 ianuarie este bine să faci sau NU anumite lucruri. În funcție de cultura fiecăruia, s-au adunat în ani o groază de superstiții, tradiții și obiceiuri pe care chiar și generația anilor 2000 este măcar curioasă să le audă și pe unele chiar le și respectă.

Superstitii de Revelion 2021 și anul nou
Superstitii de Revelion 2021 și anul nou

Poate cea mai cunoscută superstiție de Revelion este purtatul culorii roșu. Fie că este vorba de lenjerie intimă, fie că este vorba de vreo bluză, rochie, tricou sau pantalon, se spune că purtarea culorii roșu trebuie să fie direct pe piele pentru a avea belșug și noroc în viața amoroasă.

La capitolul haine, dacă vă place culoarea roșie, atunci există o altă tradiție care spune că trebuie purtat ceva nou.

De asemenea vâscul continuă să fie la putere și-n 2020 spre 2021. La intrarea în noul an este bine, conform tradițiilor din popor, să-ti îmbrățisezi partenerul de viață și să-l săruți, iar dacă ești singur să-ți pui o dorință sub vâsc pentru a-ți aduce un partener în cursul lui 2021.

Banii de Revelion

Am luat deoparte acest capitol pentru că este destul de vast și diferit în funcție de colțul țării în care te afli.

Revelion 2021: Nu da bani de anul nou si nu numara bani marunti
Revelion 2021: Nu da bani de anul nou si nu numara bani marunti

În noaptea de anul nou este bine să porți în pantof bancnote care să înceapă cu cifra 5. 5 lei, 50 de lei, 500 de lei sau chiar în valută, cum ar fi 50 de euro, 50 de lire.

Banii se pun pe talpa pantofului drept și se poartă toată noaptea de revelion, se spune că această tradiție îți va duce prosperitate financiară în 2021 pentru că ai călcat cu piciorul protejat financiar în noul an. Lucrurile vor merge cu dreptul!

Tot la capitolul bani, mai există o tradiție pe 1 ianuarie 2021 nu este bine să cheltui bani sub nici o formă. Așadar aprovizionează-te corespunzător și să nu fie nevoie să cumperi nimic în prima zi a noulu an.

De asemenea nu se dau bani în prima zi din an, nici imprumut, amână-ți prietenii pentru a doua zi din an, dacă vrei să îi ajuți.

Mâncarea Superstiții legate de tipurile de carne

De revelion este bine să mânci pește sau fructe de mare pentru ca în 2021 să treci prin an ca peștele prin apă. Această superstiție este cunoscută de foarte mulți oameni și mulți o aplică.

Mergând prin România poți vedea că nu se mânâncă carne de pui în noapte de Anul Nou sau orice altă pasăre. Traducerea ar fi că vei precum păsările în 2021 și vei râcâi după belsug, precum puiul după mâncare.

Dacă nu îți place peștele sau fructele de mare, poți alege carnea de porc, de vită sau orice alt tip de carne decât cel de pasăre.

Alte tradiții, superstiții și obiceiuri de Revelion 2021 și anul nou

Nu este bine să duceți gunoiul în noaptea dintre ani și în prima zi a noului an, acestă superstiție este legată de prosperitate.

De asemenea anul nou nu este bine să te prindă cu haine întinse la uscat pe sârme sau uscătoare prin casă.

Dublată de sărbătoarea Sfântului Vasile, pe 1 ianuarie nu se spală, calcă, mătură sau aspiră, nu se fac treburi casnice. Este zi de sărbătoare și superstiție de Anul Nou.

Prima persoană catre îți calcă pragul în noul an trebuie să fie un bărbat, de preferință brunet. În niciun caz o femeie. Așadar dacă ieșiți din casă, aveți grijă la întoarcere cine vă calcă pragul.

În noaptea dintre ani exact la ora 00:00 este bine să-ți pui în gând dorință pentru 2021, să nu fie materială, iar anul nou va avea grijă să ți-o îndeplinească.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top