WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 ianuarie pe telefoanele vechi și neactualizate

Știri interne

WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 ianuarie pe telefoanele vechi și neactualizate

WhatsApp nu va mai funcționa pe telefoanele vechi Android doar peste versiunea 4.3, iar iOS peste versiunea 9.0.

WhatsApp anunță utilizatorii săi că aplicația nu va mai funcționa de la 1 ianuarie pentru aproximativ 1 milion de utilizatori, dacă aceștia nu actualizează soful telefonului la ultima versiune. Astfel cei care sunt utilizatori de Android, acesta trebuie să fie peste versiunea de o operare  4.0.3, iar pentru iPhone versiunea de operare să fie peste iOS 9.

Lista telefoanelor iPhone pe care WhatsApp nu va mai fi disponibil

Conform anunțului făcut de compania care deține WhatsApp, pe următoarele dispotive iPhone aplicația nu va mai funcționar, dar există o soluție și anume actualizarea telefonului la soft.

  • iPhone 4,
  • iPhone 4S,
  • iPhone 5,
  • iPhone 5S,
  • iPhone 5C,
  • iPhone 6,
  • iPhone 6S

Utilizatorii care încă dețin aceste modele de telefoane evită să actualizeze telefonul cu cel mai nou soft din două motive, fie nu au suficient spațiu, fie se tem că telefonul iPhone va merge greu după actualizare.

Restul telefoanelor indiferent de producător trebuie să aibă versiunea de Android peste 4.3.

Ce se va întampla cu mesajele WhatsApp de la 1 ianuarie?

Compania a anunțat că mesajele noi nu vor mai fi primite, la fel cele noi scrise nu vor mai putea fi trimise.

Recomandarea pentru cei 1 milion de utilizatori ai aplicației care se află în această situație este să salveze chaturile care le sunt importante sau să facă rapid un backup la WhatsApp dacă au un gând tranziția către un nou telefon.

Cum se salveză mesajele din WhatsApp?

Mesajele din WhatApp se pot salva în două feluri. Cele mai importante conversații le pot salva direct prin opțiunea „Exportă Chat”. Iată care sunt pașii.

Navighează în coversația pe care vrei să o salvezi și apasă pe numele contactului.

În partea de jos a ecracnului vei găsi optiunea „Export Chat”. Odată ce apeși pe acel buton, aplicația te va întreba dacă dorești să exporți fi și fișiere, poze, video, documente și altele trimise. Pașii în fotografiile de mai jos.

Poți salva mesajele de pe WhatsApp cu optiunea exportă chatul
Poți salva mesajele de pe WhatsApp cu optiunea exportă chatul
Saveaza mesajele WhatsApp cu fisere sau fara
Saveaza mesajele WhatsApp cu fisere sau fara
Conversatia se exporta, iar mai apoi trebuie sa alegi unde vrei sa o salvezi, o poti face local in telefon, pe email sau altele
Conversatia se exporta, iar mai apoi trebuie sa alegi unde vrei sa o salvezi, o poti face local in telefon, pe email sau altele

Imediat după ce chatul a fost exportat ai opțiunea să alegi unde să fie trimisă conversația. Poți alege email, catre alt contact WhatsApp, salvezi local în telefon și în funcțe de telefonul pe care-l ai și alte optiuni specifice.

O altă opțiune este cea de backup, dacă ai de gând să schimbi telefonul rapid și să salvezi toate conversațiile. Această opțiune este disponibilă în Setări > Conversații > Backup conversații > Faceți backup acum.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top