Calendar Ortodox 18 februarie 2021, sărbătoarea de joi

Știri interne

Calendar Ortodox 18 februarie 2021, sărbătoarea de joi

Calendar Ortodox 18 februarie 2021, astăzi este sărbătorit Sfântul Leon Cel Mare, Papa al Romei. Sărbătoarea de joi

Calendarul Ortodox din 18 februarie 2021 îl pomenește pe Sfântul Leon, Papa al Romei. Nu este o sărbătoare cu cruce neagră sau roșie și nu este nici zi de post.

Calendar Ortodox 18 februarie 2021 cine a fost Sfântul Leon, Papa al Romei

Papa Leon I este unul dintre sfintii Bisericii nedespartite ai primului mileniu crestin, pe care ii regasim in Calendarul Ortodox. Leon s-a nascut in Italia intr-o familie crestina. Ajungand arhidiacon al Papei Sixt al III-lea, dupa moartea acestuia, Leon a fost numit Papa al Romei. Papa Leon I a fost cel care a salvat orasul de la distrugere, atunci cand Attila si hunii sai s-au apropiat de Roma. Sfantul, intampinandu-i imbracat in vesmintele arhieresti, a reusit sa negocieze cu Attila, facandu-l sa se retraga.

Sfantul Leon s-a afirmat si ca aparator al dreptei credinte impotriva ereziei lui Eutihie si Dioscor. In cadrul celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic de la Calcedon, tinut in anul 451, a fost citita si epistola Sfantului Leon, in care el sustinea cu tarie, cele doua lucrari si cele doua vointe in Hristos.

A trecut la Domnul in anul 461.

Calendar Ortodox 18 februarie Sfantul Leon cel Mare

În calendar ortodox 18 februarie este pomenit Sfântul Leon Cel Mare. Viața sfântului.

Sfantul Leon cel Mare – papa Leon I al Romei – s-a nascut la inceputul secolului al V-lea, in Italia, si a trecut la cele vesnice in ziua de 18 februarie 461. In calitate de papa, el a condus Biserica Romei vreme de 21 de ani. Sfantul Leon cel Mare este praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 18 februarie.

calendar ortodox 18 februarie 2021   Sfantul Leon cel Mare - papa Leon I al Romei
calendar ortodox 18 februarie 2021 Sfantul Leon cel Mare – papa Leon I al Romei

“Indreptatorule al Ortodoxiei, invatatorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu si al curatiei si luminatorule al lumii, podoaba claugarilor cea de Dumnezeu insuflata, intelepte Leon, cu invataturile tale pe toti i-ai luminat. Alauta duhovniceasca, roaga-te lui Hristos, Dumnezeu, ca sa mantuiasca sufletele noastre.”

Sfantul Leon cel Mare, papa al Romei

Sfantul Leon cel Mare s-a nascut la inceputul secolului al V-lea, in Italia, intr-o familie de crestini. La varsta potrivita, el a fost numit arhidiacon al papei Sixt al III-lea. In anul 440, dupa moartea papei, Sfantul Leon a fost numit Papa al Bisericii din Roma, pe care o va conduce cu drepta credinta vreme de 21 de ani.

In calitate de aparator al crestinilor, papa Leon a fost cel care a salvat orasul de la distrugere, atunci cand hoardele hunului Attila s-au apropiat de Roma. Imbracat in vestminte arhieresti, Sfantul Leon a reusit sa negocieze cu Attila, in localitatea Mantova, facandu-l sa se retraga.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top