Elena Udrea condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Știri interne

Elena Udrea condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul campaniei din 2009.

Elena Udrea a fost condamnată astăzi, 2 martie 2021, la 8 ani de închisoare cu executare.

Dosarul care i-a adus condamnarea a fost cel al campaniei electorale din 2009. În dosar era acuzat și patronul de presă Dan Andronic, care a fost achitat astăzi de instanță.

Setința dată de Curtea de Apel este formată din 6 ani de închisoare cu executare și un spor de 2 ani și 8 luni, tot cu executare.

Vezi și: Reacția lui Traian Băsescu la condamnarea Elenei Udrea. Istoria relației lor

Decizia poate fi atacată și nu este definitivă.

În dosarul campaniei electorale finanțată ilegal au mai fost implicați și Dan Andronic și Ioana Băsescu. Pentru fiica lui Traian Băsescu procurorii au cerut 15 ani de închisoare cu executare.

Detalii din sentința Curții de Apel

Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de corupție (o faptă de instigare la delapidare și două fapte de instigare la spălare de bani)

Elena Udrea: Sentința: 6 ani de executat, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total. Se aplică vechiul Codul penal. Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare luare de mita. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru instigare la luare de mita (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spalare de bani. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamna pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia fapta). Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă). Confiscă circa un milion de lei

Dan Andronic, achitat: instanta retine ca la momentul audierii, DNA avea suficiente informații ca obiectul depozitiei viza o tranzacție suspecta, materializata prin extinderea urmăririi penale pentru evaziune fiscală. Instanta apreciază ca și al doilea contract de consultanta vizat este acoperire pentru evaziune fiscală.

Gheorghe Nastasia (secretar general al Ministerului Dezvoltării): 6 ani de închisoare pentru luare de mită.

Victor Tarhon (fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea): 4 ani de închisoare pentru luare de mită

Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal): 3 ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Sursa: http://portal.just.ro/

Știre în curs de actualizare!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top