spitalul-judetean-tulcea-2
Sursa foto: Focuspress

Economic

Spitalul Județean din Tulcea va fi reabilitat. Ce secții ar putea fi gata anul acesta

Spitalul Județean din Tulcea face un pas spre modernizare. Se așteaptă investiții de peste 323 milioane de lei în cadrul multiplelor proiecte.

Spitalul Județean de Urgențe (SJU) din Tulcea va aveaa o nouă față. Managerul unității, Tudor Năstăsescu a declarat că spitalul va încheia contracte de 37 de miloane de lei doar anul acesta. Acesta prevede că vor începe și noi proiecte ce vor avea un buget estimat la 323 milioane de lei. Secția de Psihiatrie a spitaluli ar putea fi gata anul acesta.

Secția de psihiatrie a spitalului termină după șapte ani. Ce proiecte se finalizează anul acesta

Unul dintre proiectele în care s-a investit cel mai mult este reprzentatat de modernizarea secției de Psihiatrie a spitalului. Proiectul a început în luna septembrie a anului 2014, având un buget total estimat la 8 milioane de lei. Mangerul SJU a anunțat că anul acesta lucrările din a doua etapa a proiectului vor fi finalizate. În momentul de față trebuie montată centrala termică și lifturile, a mai mărturisit aceasta.

Tot anul acesta sala de operații din secția de Ortopedie ar trebui să fie dată în folosință. În această secție a fost nevoie de o centrală de sterilizare, printre alte modificări. Toate renovorile au fost estimate la nouă milioane de lei. În momentul de față respectiva centrală nu este gata, dar Tudor Năstăsescu este încrezător că până la finalul anului va fi complet funcțională.

Proiectul de purificare a apelor, Clean River finanțat din bani europeni

În anul 2019 proiectul de epurare a rețelei de canalizare și unității spitalicești a fost încheiat într-un parteneriat româno-ucrainean. Valoarea totată a proiectului era de 4,3 miliaone de euro, din care 3,8 miliaone de euro erau bani europeni. Aceasta avea o durată de trei ani cu termen de finalizare în luna noimebrie a anului curent.

Proiectul de purificare a apelor, Clean River finanțat din bani europeni

Include modernizarea  rețelei de colectare și canalizare a orașului Izmail. Tot în cadrul proiectului va fi reabilitată și rețeaua de canalizare a Spitalului Județean de Urgență Tulcea și două stații de tratare a apelor reziduale. Lucrările de infrastructură care privesc partea tulceană se referă la peste 1100 de metri de rețea de canalizare

A fost semnat contractul de reabilitare a Ambulatoriului

Săptămâna trecuta Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor şi Administraţiei a semnat un contrat de 61,9 milioane de lei pentru reabilitarea ambulatoriului. Secția nu a mai fost modernizată de mulți ani, iar această investiție vine în ajutorul pacienților, dar și a cadrelor medicale. Această secție cuprinde mai multe cabinete foarte solicitate.

Un alt departament al spitalului care va primii fonduri europene pentru modernizare este unitatea de primiri urgențe (UPU). Proiectul care ar putea începe anul acesta are o valoare de 17 milioane de lei.

Amintin că în data de 3 febraurie 2021 Guvernul României a probat un memorandum care urgentează alocarea a 50 de miliaone de euro pentru creșterea siguranței pacienților în spitale. Decizia guvernului a venit pe fondul numărului crescut de inciendii din spitale.

Compania Națioanlă de Investiții și-a propus să existe investiții în marea majoritate a spitalelor din România. Din 2017 până acum, CNI a reușit să aducă aparate performante la secția de Radioterapie din  Spitalul Județean de Urgență Bacău. Secția de Boli infecțioase de la Spitalul Județean din Zalău a beneficiat, de asemenea, de o investiţie de peste 6 milioane de lei. Cu toate acestea sistemul medical din românia are multe hibe care trebuie reparate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top