PSD se opune desființării Secției speciale. Ce măsuri vor lua social - demotracții
Sursa foto: Digi24

Știri interne

PSD se opune desființării Secției speciale. Ce măsuri vor lua social – demotracții

Marcel Ciolacul, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a anunțat că se vor opune vehement desființării Secției speciale (SIIJ). Secția specială vizează investigația infracțiunilor din Justiție. Dacă legea va trece de parlament acesta susține că va contesta decizia la Curtea Constituțonală. Ciolacul a declarat în această dimineață că va depune o moțiune la Senat împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

PSD se opune desființării Secției speciale

Marcel Cioalacu, președintele PSD a declarat în această dimineață într-o conferință de presă de la sediul partidului că nu este de acord cu decizia guvernului. Acesta a mai atacat guvernul, susținând că în momentul de față existe probleme mult mai importante. Tot el, a ținut să menționeze că această secție nu vizează politicenii sau dosare penale ale acestora. S

„Sunt foarte multe recomandări şi decizii ale CCR care ar trebui transpuse în lege. Cred că e un pic superficial acest mod de a respinge în totalitate propunerile de modificare la cele două coduri, ele nu sunt în aplicare în acest moment. Cred că ne vom abţine de la vot”, a declarat Marcel Ciolacu, luni.

ecția specială are în centru independeța magristraților. Președintele PSD a adăugat că se va abține de la vot în cauzul modificării Codului Penal. A mintit că și Înalta Curte este împotriva deciziei guvernului.

Ce măsuri vor lua social – democrații dacă legea va trece de parlament

Marcel Ciolacul se opune inițiativei guvernului. Acesta a anunțat ferm că dacă legea va trece de parlament se va adresa Curții Constituțonale. Amintim că la începutul lunii ianuarie Ministrul Justiției Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie este posibil să fie desfiinţată în luna martie.

„Am decis în cadrul Biroului Politic Naţional să depunem în această săptămână la Senat moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a spus Ciolacu.

A mărtuturist că nu el nu dorește execese din nicio parte. Nu consideră că această secție oferă protecție nejustificată magistrarilor. Crede că magistrații nu trebuie să aibă o presiune negativă pe umeri.

Guvernul a aporbat în 18 februarie proiectul de lege ce prevede desființarea Secției sepciale. Proiectul a fost demarat în mandatul fostului ministru al Justiției Cătălin Predoiu, din care au fost însă eliminate articolele care se refereau la “super-imunităţile” judecătorilor şi procurorilor, ceea ce a stârnit scandal în Consiliul Superior al Magistraturii, care, de altfel, l-a avizat negativ.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. YATOU

    9 martie 2021 at 12:29

    DE CE VOR DESFIINTAREA SECTIEI SPECIALE? LE E FRICA SA NU FIE DESCOPERITI DE CE COȚCĂRII FAC SI DE GRESELILE LOR,CA MOR NEVINOVATI IN INCHISORI.?CE AU DE ASCUNS?CINE NU VREA EXISTENTA ACESTEI SECTII?CORUPTII, HOTII,NECINSTITII,CARE NU VOR SA RASPUNDA DE PROSTIILE LOR? DA… TOATA LUMEA DORESTE CA ACEASTA SECTIE SA NU FIE DESFIINTATA SI SA FIE FOLOSITA IN MOD CORECT!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top