spitalul sibiu amenda
Sursa foto: Playtech.ro

Știri interne

Spitalul Județean Sibiu a primit amenzi de 12.000 de lei în urma controlelor DSP. Ce nereguli s-au găsit

Spitalul Sibiu primește amendă de 12.000 de lei. Trei anchete sunt încă în derulare.

La începutul lunii au apărut în presa locală grave acuzații de malpraxis la stația ATI de la Spitalul Județean Sibiu. În urma declarațiilor au început trei anchete la respectiva secție pentru a afla adevărul. DSP-ul, Parchetul de  de pe lângă Tribunalul Sibiu, dar și o anchetă internă au analizat în ultimele zile situația pacienților ATI de la Sibiu. În urma verficărilor spitalul trebuie să pltească o amendă de 12.000 de lei. Au fost găsite mai multe nereguli logistice, momentan nu se știe nimic de starea pacienților.

Spitalul Județean Sibiu amendat cu 12.000 de lei. Pentru ce a fost sancționat

La începutul lunii doi foști medici ATI Sibiu au vorbit public despre modul barbar în care erau tratați pacienții cu insuficiență respiratorie. Cei doi susțin că oamenii internați sunt intubați prea devreme, sedați și legați. Un alt amănunt care a declanșat cele trei ancheta a fost mărturisirea că medicii, prin tratamentul aplicat omoară pacienții. Spitalul a negat vehement acuzațiile, dar Ministrul sănătății a trimis Corpul de control, judecătoria s-a autosesizat și spitalul a decis să realizeze o anchetă internă.

În urma verificărilor DSP-ului, Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sibiu a adunat amenzi de 12.000 de lei. Suma pe care spitalul, dar și unii angajați trebuie să o plătească nu are legătură cu modul de tratament ci include mai mult elementele logistice. Neregulile s-au găsit  privind contenţia şi lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie, unde există doar parafa medicului rezident an I sau II.

Cine sunt cei care vor plătii amenzile. Ce măsuri se vor lua mai departe

Cei de la DSP au trimis raportul controlului efectuat, iar în urma lui s-a decis ca directorul de îngirijiri al spitalului va fi amendat cu 2.000 de lei. Aceste este acuat de nerespectarea proceduriii privind legearea pacienților, respectiv respectiv lipsa registrului de contenţie şi a acordului.

Nici șeful ATI nu a scăpat fără o amendă în urma controlului. El trebuie să plătească mai mult decât colegul său, mai exact 10.000 de lei. El a fost amendat pentru lipsa parafei medicilor specialiști sau primari de pe foile de observație. Pe acele documente exista doar parafa medicului rezident din anul I sau anul II.

Cei de la corpul de Control au formulat și câteva obligații pe care spitalul trebuie să le urmeze într-un interval stabilit de timp. Toate foile de observaţie se vor arhiva în maxim o săptămână. Medicii primari şi specialişti ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenţi. Documnetele vor trebui completate la zi cu precizarea exactă a stării de sănătate a pacientului.

„Procedura de contenţie va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările şi completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor”, se arată în comunicat.

În prezent la spitalul din SIbiu sunt în derulare mai multe anchete în derulare. Acestea vizează să afle dacă acuzațile din mediul public sunt probate sau nu cu fapte. Potrivit statisticilor, mortalitatea în Secţia ATI Covid de la Sibiu depăşeşte 75% în ultimele şase luni.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top