Primul român care a ajuns episcop auxiliar la Roma. Benoni Ambăruș a fost numit chiar de Papa Francisc
Sursa foto: Vatican News

Știri interne

Primul român care a ajuns episcop auxiliar la Roma. Benoni Ambăruș a fost numit chiar de Papa Francisc

Benoni Ambăruș va fi primul român care va ocupa funcția de episcop auxiliar la Roma. Bărbatul face tot ce îi stă în putere pentru cei mai puțin norocoși în viață.

Este o premieră pentru România, de acum ne putem mândrii că un cetățean român este episcop auziliar la Roma. Benoni Ambăruș, cunoscut simplude Don Ben a fost numit pentru prima data în istoria Bisericii Catolice să ocupe această poziție. Bucuria este cu atât mai mare cu cât este unul dintre cei mai tineri bărbați care a ocupat această funcție.

După ce a urmat studiile la Roma acesta a rămas inițiat pentru o perioadă scurtă acolo ca educator. Un an s-au transformat în mai aproape 20 de ani, iar din 2007 s-a stabilit la Roma. Ceea ce îș bucură cel mai mult nu este numirea ci de susținerea pe care o are de la oamenii simpli.

Primul român care a ajuns episcop auxiliar la Roma. Benoni Ambăru s-a stabilit de finitiv la Roma din 2007

Capul bisericii Catolice, Papa Francisc l-a numit pe Benoni Ambăru episcop auxiliar în dieciza Romei. Don Ben așa cum este cunoscut la Roma a plecat din țară pentru a studia, iar de-a lungul timpului a devenit un real ajutor al Vaticanului.

Întrebat dacă bănuiește de ce a fost numit, acesta a răspuns simplu că nu știe, dar mizează pe dorința Papei de a combate diferențele dintre comunități. Acesta a mai spus că a stat aproape de Papa Francisc de mai multe ori și a observat înclinația acestuia de a avea grijă ca săracii (material, spiritual, relațional) să fie mai apoape de biserică. Mai mult, acesta a mai spus că Papa vorbește des de „integrare”, făcând referire la cele 150 de comunitățo creștine, străine de diferite limbi care celebrează la Roma Biserica Catolică.

Don Ben se vede „mărunțis în mâinile lui Dumnezeu”

Acesta a primit sediul titular de Tronto și se va ocupa de caritate, pastrorația migranților, cu precădere romi și sinti, a anunțat cardinaul vicar Angelo de Donatis. Consacraerea episcopală va avea loc în  Bazilica San Giovanni in Laterano ăe 1 mai, la ora 17:30.

Don Ben se vede „mărunțis în mâinile lui Dumnezeu”. Ce îi aduce cea mai amre fericire

Don Ben și-a găsit chemarea la 15 ani când a intrat la seminarul din Iași. La 22 de ani el a plecat la roma să studieze. S-a întors în România unde a fost sfințit preot dar s-a întors la Roma pentru a termina studiile în dogmatică. Cei de acolo i-au propus să rămână încă un an ca educator de seminar, iar un an s-a transformat în 20. jurmat studiile de doctorat, iar din 2007 are și o parohie acolo. El conduce de câțiva ani Caritas Roma care este o „școală a săracilor”. Este conștient că toate invățăturile lui se pot reflecta către cei mai fragili din societate.

„Acum când sunt la Caritas mă uit la extracturile de cont să văd şi donaţiile. Mereu mă emoţionează când văd donaţii de 5,20 euro, 4,50 euro, mărunţişurile mi se par cele mai preţioase. Aşa mă simt şi eu. Mărunţiş în faţa lui Dumnezeu, restul o să facă El”., a mărturist Benoni Ambăruș.

Don Ben nu e impresionat de funcţie, ci de susţinerea, prin rugăciunea, pe care o are din partea oamenilor simpli. Ceea ce l-a impresionat cel mai mult a fost o discuție cu un preot din România. Acesta i-a spus că a dorit ca bătrânii să se roage pentru el în continuare. L-a măgulit

Don Ben nu e impresionat de funcţie, ci de susţinerea, prin rugăciunea, pe care o are din partea oamenilor simpli. Ceea ce l-a impresionat cel mai mult a fost o discuție cu un preot din România. Acesta i-a spus că a dorit ca bătrânii să se roage pentru el în continuare. L-a măgulit că s-a gândit la persoanele cele mai simple şi mai curate care strigă în faţa lui Dumnezeu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top