Dacia este nevoită să oprească pentru câteva zile producția de la Mioveni. Noul model Grand Duster ar putea avea 7 locuri
Sursa foto: Economedia

Știri interne

Dacia este nevoită să oprească pentru câteva zile producția de la Mioveni. Noul model Grand Duster ar putea avea 7 locuri

Dacia oprește pentru șaăte zile producția de la Mioveni, 15.000 de persoane sunt afectate. Noul model de Grand Duster are putea avea 7 locuri.

Grupul Renault este nevoit să oprească din nou producția de autoturisme de la Mioveni. Nu este pentru prima dată când compania are probleme de acest fel. În urmă cu o lună aceștia au mai fost nevoiți să sisteze producția fabricii. În decursul lunii aprilie 2021 fabrica își va opri activiatea timp de șapte zile la Uzina Vehicule, dar și o altă uzină își va reduce parția funcționarea.

Dacia Grand Duster este așteptată de mai bine de cinci ani. În acest timp au tot apărut poze neoficiale. Noul model a fost văzut în județul Mureș și are câteva elemente camuflate. Din imagini se pot observa câteva elemente care vor fi modificate și la noul model de Duster. Cu toate că tendința cumpărătorilor este spre mașini mici, nu ar fi o surpriză să vedem această mașină în varianta de șapte locuri.

Dacia este nevoită să oprească pentru câteva zile producția de la Mioveni. Lipsa componentelor electronice nu le-a dat de ales

Situația cu care se confruntă întreaga omenire a afectat și producția fabricii de la Mioveni. Grupul Renault a fost nevoit să sisteze producția pentru prima data în urmă cu o lună, iar acum se repetă decizia. Prima data a fost vorba tot de probleme legate de lipsa componentele electrice . Se pare că precedentul se repetă, iar în aprilie producția de la Uzina Vechicule va fi oprită în zilele de1 , 2, 16, 26, 27, 28, 29 aprilie. În aceeași perioadă și Uzina Mecanica și Șasiuri va fi parțial închisă.

Noul model de Grand Duster

Compania a declarat că încă de la debutul crizei sanitare au încercat să aibă o mai bună comunicare cu furnizorii pentru evita situațiile de acest gen. Aceștia au format și o celula de criză condusă de către direcţiile de Supply Chain şi Achiziţii. Discută zilnic pentru implementate cele mai adecvate măsuri.

„Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a Grupului, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producţiei în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100 000 de vehicule pentru anul în curs”, a anunţat Direcţia Comunicare Dacia.

Noul model Grand Duster ar putea avea 7 locuri. Au fost văzute primele modele la Mureș

Piața automobilelor are o tendință în creștere spre modele mai mici și mai fiabile perfecte pentru orașele aglomerate. Cu toate acestea noul model de Grand Daster ar putea veni în forma de șapte locuri. Noul model cu șapte locuri are un design similar unui crossover monovolum în stilul lui Renault Espace, iar ampatamentul este mai mare decât la Duster.

Și designul este diferit, pentru că sub camuflaj se observă stopurile pe înălțime, de-a lungul montantului, la fel cum se observă și linia tăiată mai drept a spatelui. Exista posibiliatea ca noul model să nu fie numit așa, dar să fie un Duster care poate înloui modelul MCV

În Uzina de Vehicule de la Mioveni lucrează 15.000 de persoane și oprirea producției îi afectează direct. În vara și toamna anului 2020, vânzările auto au reînceput să crească, la fel și cererea venită din partea constructorilor. Fabricile de semiconductori aveau deja comenzi din industria de electronice, iar cele sosite din industria auto s-au adăugat acestora, cererea depășind oferta.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top