Un bărbat a omorât zece persoane într-un supermarket din Colorado. În America este mai ușor să îți iei un pistol decât permisul auto
Sursa foto: Digi24

Știri externe

Un bărbat a omorât zece persoane într-un supermarket din Colorado. În America este mai ușor să îți iei un pistol decât permisul auto

Ieri în Colorado a avut loc un atac armat în urma căruia 10 persoane și-au pierdut viața. Cetățenii americani sunt nemulțumiți de legea care oferă posibilitatea oricui de a deține o armă.

America este ținta a tot mai multe atacuri armate în ultimul timp. Ieri în jurul prânzului a avut loc un atac armat în Boulder, Colorado. Atacatorul a deschis focul de armâ în incinta unui supermarket și a omorât zece persoane. Martorii povestesc în stare de șoc momentele în care au auzit focurile de armă și au rămas paraizați de frică. Poliția a înconjurat magazinul și a fost reținut suspectul. Polițiștii au fost nevoiți să deschisă focul de armă. Acesta a fost încătușat și pe putea observa o rană la picior sângerând.

Atac armat în Colorado. Imagini surpsinse de la fața locului

Ieri la ora locală 14:30 un bărbat armat a intrat într-un supermarket de la poalele Munților Stâncoși din Colorado și a început să tragă în clienți. În urma incidentuului zece persoane și-au pierdut viața, dar și un polițist care a ajuns primul la fața locului. Poliția a încojurat incinta magazinului și au fost nevoiți să deschidă focul de armă.

Suspectul a fost arestat, iar imaginele din acel moment arată ca avea o rană la picior care sângera. Atacatorul a fost încătușat și era condus către o ambulanță, având doar boxeri pe el. Momentan nu se cunoaște motivul care l-a făcut pe bărbat să decurgă la asemenea gesturi. Poliția din Colorado sfătuia localnicii să evite zona, chiar și după două ore de la atac.

Martorii au fost în stare de șoc. O femeie povestea cât se neputincioasă s-a simșit când a văzut cadavrele e jos și nu a putut face nimic. Pentru a se salva a fugit alături de un bărbat și a auzit focuri de armă înspre direcția lor.

„Nu e în regulă că nu avem un control mai bun al armelor, asta în primul rând. Aceste lucruri trebuie să înceteze. În fiecare săptămână auzi de un atac armat în Statele Unite. E rândul nostru să facem ceva pentru ca asta să nu se mai repete”, spune un bărbat.

Cât de ușor se poate obține o armă în America. Este mai greu să îți iei permisul auto

În ultimul timp în America s-au sesizat tot mai multe atacuri aramate. După ce în Atlanta un bărbat a omorât opt persoane în mai multe centre, ieri și Colorado a avut parte de un eveniment asemănător. Un motiv îngrijorător pe care și cetățenii Statelor Unite l-au sesizat este lejeritatea cu care se vând armele.

 În Texas, obținerea unei arme de foc durează mai puțin decât obținea permisului de conducere. Astfel, persoanele care au între 18 și 24 de ani trebuie să facă școala de șoferi înainte de a obține permisul de conducere, însă oricine dorește să cumpere o armă trebuie doar să prezinte un document de identitate care să reprezinte dovada vârstei pe care o au.

Cu toate acestea, în America durează doar câteva minute să îți cumperi o armă. Nu trebuie să treci niciun test, iar în 37 de state americane nu este necesar permisul port-armă. Cazierul nu este verificat de către vreo autoritate, iar arma o primești în aproximativ șapte minute. Astfel, durează mai mult și să obții un bilet la un concert de-al lui Beyonce sau să faci cumpărături într-un supermarket decât să cumperi o armă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top