donald trump îsi deschide propria retea de socializare
Sursa foto: CNBC News

Știri externe

Donald Trump își va lansa propria rețea de socializare. Decizia a venit după închiderea conturilor de pe marile platforme

Fostul preșesinte american, Donald Trump își va deschide propria rețea de socializare. Toate coturile lui Donald au fost închise sau restriciționate. Twitter ia măsuri în legătura cu liderii de stat.

Fostul președinte Donald Trump este un personaj politic controversat. Pe perioada mandatului, dar și în camapania politică el a văzut în rețelele de socializare o unealtă prin care putea să comunice cu oamenii și să își atragă mai mulți votanți. Momentul în care Twitter a decis să îi închidă contul oficial, mulți suținători au protestat decizia. Pe langâ această și Facebook, Instagram și alte platforme i-au închis conturile lui Donald Trump. Fostul președinte american a decis că este momentul să reintre în spațiul virtual și are de gând să își creeze propria platformă.

Donald Trump va lansa propria rețea de socializare. O nouă platformă care „va redefini complet jocul”

Fostului președinte american i s-au închis conturile de socializare după atacul de pe 6 iaunuarie de la Capitoliu. Facebook, Twitter și alte site-uri dedicate socializăre au decis să îi blocheze conturile pe o perioadă nedeterminată.

Jason Miler, purtătorul de cuvând al campaniei electorale din 2020 a lui Trump a făcut marele anunț.El a declarat unui post de televiziune că fostul președinte va revenii în mediul online. Cum cele mai multe platforme nu doresc să îi deblocheze conturile, Trump va lansa propria rețea. Rețeaua lui Trump ar putea fi gata în două trei luni.

Donald Trump blocat pe toate rețelele de socializare

Purtătorul de cuvânt a descris noua rețea drept una care „va redefini complet jocul”. Miller nu a oferit alte detalii şi nu a fost dar niciun comentariu din parte reprezentanţilor companiei Trump Organization.

Donald Trump blocat pe toate rețelele de socializare. Care a fost movitul suspendării

Donald Trump a pierdut accesul la mai multe conturi de socializare. În urma incidentului din 6 ianuarie asupra Capitoliului deținătorii platformelor au considerat că este benefic să îi fie blocate conturile. Decizia a fost luată după ce o perioadă de timp, fostul președinte a incitat la violență prin statusurile și postările sale.

Twitter, rețeaua favorită a fostului președinte a luat și cea mai dură decizie. Ei au închis definitiv contului acestuia. Contul @realDonaldTrump avea la momentul închiderii 88 de milioane de abonați. La rândul său Snapchat a blocat definitiv contul lui Donald Trump, platforma rezervându-şi dreptul de a-l reactiva doar dacă va considera că este sigur. De asemenea, canalul de pe platforma Discord a fost închisă permanent. Aceea reprezenta un fan club al președintelui american.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckenberg a anunțat personal închidrea contului președintelui. Suspendarea de pe aceasta platformă era pe un termen nelimitat dar nu mai devreme de 20 ianuarie, data la care a fost investit în funcție actualul președinte, Joe Biden. Nici youtube nu a stat cu mâinile în sân, aceștiua au șters mai multe clipuri cu Donald în care susținea că alegerile erau nelegitime. Alături de acestea și câteva conturi a unor susținători ai fostului președinte au fost suspendate.

Twitter a decis să facă un sondaj despre regulile aplicate liderilor de state. Aceștia vor cere părerea utilizatorilor despre ce măsuri cred că ar fi benefice să se aplice liderilor de state din întreaga lume. Publicul va avea la dispoziție un sondaj în 14 limbi, printre care și chineză, rusă sau arabă. Ei vor fi întrebați despre ce sancțiuni cred că ar fi cel mai bine de aplicat.

Twitter a mai precizat că va consulta de asemenea experţi în drepturile omului, organizaţii ale societăţii civile şi universitari pentru a îmbunătăţi regulile în acest domeniu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top