protest spontan
Sursa foto: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Știri interne

Protest spontan la metrou. Sindicaliștii și comercianții se revoltă după decizia Ministrului Transporturilor

Vineri toate liniile de metrou vor fi blocate. Sinsicaliștii și comercinații se revoltă din cauza ultimelor decizii. STB ajută la fluidizarea traficului.

Circulația metroului în Capitală este blocată vineri pe toate cele cinci magistrale . Reprezentanții Sindicatului Liber din Metrou și comercianții au coborât în tunel și au oprit întrega circulație. Traficul din București este grav îngreunat de protestul acestora. Conducerea STB a scos pe traseu toate vechiculele posibile pentru a încerca fluidizarea traficului.

Protetsul a început în jurul orei 3:30 când cei din tura de noapte au oprit activitatea. Reărezentanții Metrorex au anunțat că au încercat să discute cu aceștia încă de la orele 23:00, dar sindicaliștii au refuzat. Oficialii susțin că acest prostest este o acțiune ilegală pe baza ultimelor declarații ale Ministrului Transportului, Cătălin Drulă, iar cei care sunt afectați sunt călătorii.

Protest spontan la metrou. 600 de participanți la grevă

În seara de 25 martie, aproximativ 250 de sindicaliști și comercianți au organizat o adunare spontană care a sfârșit print-un protest. Ei au ocupat liniile de metrou și au blocat circulația. În jurul orelor 23:00 reprezentanții Metrorex au încercat să discute civilizat cu aceștia pentru a găsi o variantă ca traficul să nu fie oprit, vineri, 26 martie.

În jurul orei 3:30 acestora li s-au alăturat și cei din tura de noapte, iar liniile de metrou erau ocupate de aproximativ 600 de persoane. Metrorex a anunțat că ocuparea abuzivă a rutei de rulare este ilegală și face imposibilă pornirea metroului.

indicaliștii se revoltă după decizia Ministrului Transporturilor

Metroul repezintă un mijloc de transport foarte frecventat de cetățenii capitalei, iar acest protest a îngreunat deplasările. Pentru a veni în ajutorul călătorilor STB-ul a anunțat vineri dimineață că a scos pe traseu toate vechiculele. Totodată, angajații STB care erau liberi au fost chemați la muncă pentru a fluidiza traficul. Mai mult, aceștia au anunțat că vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulație.

Sindicaliștii se revoltă după decizia Ministrului Transporturilor. Ce își doresc protestatarii

În jurul orei 9:00 Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a susțnut că această acțiune a venit pe fondul ultimelor vești. Sindicaliștii au ocupat ilegal liniile de metrou după ce ministrul a încercar să blocheze privilegiile salariale. Mia mult, acestei acțiuni s-au alăturat și comercianții după ce ieri, atât Metrorex cât și ministrul au anunțat că toate spațiile comerciale de la metrou trebuie eliberate pâna la data de 2 aprilie 2021.

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a transmis ministrul Transporturilor. 

Din cauza grevei spontanei de la metrou întreg sistemul energetic al capitalei este în dezechilibru. Viorel Tudose a spus că în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului. Cea mai afectată este zona Unirii, din cauza opririi metroului energetica suferă pierderi majore. Dispeceratul cere să fie luate măsuri deoarece întreg sistemul de metrou consumă 25 de MW pe oră.

Este de menționat că angajații Metrorex s-au prezentat normal la servicu în această dimineața. Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București. Compania a comunicat că va încerca toate mijloacele legale pentru a opri greva.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top