Mai-multe-proteste-au-avut-loc-ieri-seara-in-toata-tara.-S-au-aplicat-in-jur-de-35-de-amenzi-in-Capitala
Sursa foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Știri interne

Mai multe proteste au avut loc ieri seară în toată țara. Se așteaptă noi manifestații

Ieri seara mai mulți cetățeni au protestat noile măsuri luate de guvern. În București s-au aplicat în jur de 35 de amenzi. Pe grupurile de socializare s-au creat evenimente pentru noi manifestații.

Ieri seara au avut loc proteste în mai multe orașe ale țării. Zeci de oameni s-au strâns în centrele orașelor pentru a-și arăta nemulțumirea față de noile restricții. Manifestațiile au avut loc în București, Constanța, Brăila și Galați. Amintin că circulația a fost restricționată după ora 20, măsura se aplică în funcție de rata de infectare din oraș.

Prefectul capitalei, Alin Stoica a declarat că s-au aplicat în jur de 35 de amenzi. Oamenii legii urmează să analizeze imaginile de pe camerele de filmat pentru a stabili și alte contratavenții pentru cei care au fost prezenți. Premierul Florin Cîțu a încercat să evite să comenteze cele recente.

Mai multe proteste au avut loc ieri seară în toată țara. Oamenii din București, Constanța, Brăila și Galați au ieșit în stradă

Ieri seara a fost prima zi în care noile măsuri au fost aplicate. De duminică, circulația este restricționată de vineri până duminică după ora 20:00, iar magazinele se închid la 18:00 dacă rata de infectare este peste pragul de 4. Dacă valoarea crește peste 7,5 la mia de locuitori, aceste restricții se aplică toată săptămâna.

Premierul Florin Cîțu a încercat să evite să comenteze cele recente

Cetățenii nu au fost de acord cu noile măsuri luate de guvern și au ieșit în stradă. În București în piața Universității s-au strâns mai mult oameni și au protestat în legătură cu noile restricții. A fost un protest spontan, iar cei prezenți nu au respectat măsurile de distanțare. Un personaj controversat care a fost prezent este senatoarea Diana Șoșoacă care a transmis live pe Facebook întreg protestul. Protestul din București s-a stins abia la ora 4 dimineața.

Timișoara e orașul florilor. Suntem oameni liberi, înțelegi lucrul acesta Fritz”

În Sibiu în jur de 300 de oameni și-au arătat nemulțumirea și s-au strâns în Piața Mare imediat după ora 20. Manifestația de aici s-a terminat în jurul orei 3:00 fără incidente. Nici Timișorenii nu au stat deoparte. În jur de 200 de persoane au ieșit pe timpul nopții, mărșăluind pâna la casa primarului Fritz pentru a-i cere demisia. „Timișoara e orașul florilor. Suntem oameni liberi, înțelegi lucrul acesta Fritz”, „Ieși afară cu tupeu, dacă ești primarul meu”, s-a auzit din portavoce. 

Și la Galați și Brăila oamenii au ieșit în strada. Protestul de la Galați s-a încheiat în jurul ore 1:30 fără să se aplice sancțiuni celor prezenți. Purtătorul de cuvânt al jandarmeriei Galați, Cătălin Bădin a spus că sancțiunile vor fi aplicate după indetificarea participanților.

Premierul Florin Cîțu a încercat să evite să comenteze cele recente: „E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă”

Premierul Florin Cîțu a evenitat să trasmită un mesaj dur în urma manifestațiilor de aseară. Ăntrebat dacă cei prezenți vor fi amendați el a evitat să răspundă direct. Din declarația sa pare că ematizează cu cei prezenți la protest și înțelege oboseală acumulată. El a deviat subiectul discuției către camapania de vaccinare.

„Aceste măsuri depind de gradul de incidenţă. Ştim că există o oboseală după un an de zile. E nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Românii pot protesta cât nu încalcă legislaţia în vigoare. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire”, a declarat Florin Cîțu.

Pe grupurile de Facebook ale marilor orașe s-au creat mai multe evenimente. Tineri, în special vor să iasă în stradă și în această seară. Este de așteptat să urmeze mai multe zile cu proteste repetate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top