cinci zile de proteste
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Știri interne

A cincea zi de proteste a început la Constanța. Ce amenzi a dat poliția până acum

Cinci zile de proteste în toate țara. Membrii partidului AUR au fost amendați.

De cinci zile în mai multe orașe din țară sunt organizate proteste. Astăzi este a cincea zi de manifestare, iar primii protestatari se pare că au apărut la Constanța. De vinerea trecută tot mai mulți oameni care nu sunt de acord cu noile restricții sau cu purtarea măștii ies în stradă. Manifestațiile se sfârșesc de cele mai multe ori violent.

Jandarmeria Română a fost nevoită să intervină și ieri seară. În total s-au aplicat 444 de amenezi doar miercuri seară. Cei care ies în stradă nu respectă normele în vigoare de distanțare, iar protestele depășesc numărul maxim de participanți.

A cincea zi de proteste a început la Constanța. Mai mulți pietoni au blocat circulația

De cinci zile românii din mai multe județe ale țări ies în stradă. Dacă până acum veneau o dată cu lăsearea seri, astăzi la Constanța primii potestatari erau prezenți de la orele 18. La Constanța a început protestul față de restricțiile impuse de guvernanți. Oamenii se plimbă pe trecerea de pietoni, unii au drapelul României în mână și strigă „Libertate”.

Ce amenzi a dat poliția până acum

Cei prezenți susțin că nu vor să blocheze întreaga circulație. Scopul lor este de a discuta cu un reprezentant al Guvernului. Manifestanții de aici au anunțat că sâmbătă se anunță unul dintre cele mai mari proteste din oraș.

Ce amenzi a dat poliția până acum. Liderii partidului AUR au fost prezenți

Jandarmeria trebuie să asigure oridinea publică, iar de cinci zile protestatarii le dau bătăi de cap. Oficialii au anunțat că jandarmii  au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

„Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”,  transmit reprezentanții Jandarmeriei

Ieri seară în 44 de localități oamenii au ieșit în stradă. Doar în 10 din cele 44 numărul maxim de 100 de persoane a fost depășit.

Miercuri, pentru a patra seară la rând, câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii din București, după care au mărşăluit pe traseul Universitate – Calea Moşilor – bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului. Alături de figurile publice care contestă de ceva vreme măsurile luate de guvern, aseară au fost prezenți și lideri ai partidului politic AUR. Mai mult, opt lideri ai partidului sunt considerați oragizatorii protestului violent de luni seară și au fost amendați.

George Simion, co-președintele Alianţei pentru Unirea Românilor,  spune că vinovaţii de violenţă de la aceste proteste trebuie traşi la răspundere. El a mai dăuat că membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara în funcţie de decizia proprie. Simion a precizat că membrii AUR îşi asumă să participe la proteste, alături de români, și susține că nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste, ci “românii simpli”.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Cici lambrino

    3 aprilie 2021 at 3:20

    Un part și un fas asta ați facut

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top