Prefectul Bucureștiului se gândește să revizuiască programul magazinelor din weekend. S-a observat o tendință de aglomerare

Știri interne

Prefectul Bucureștiului se gândește să revizuiască programul magazinelor din weekend. S-a observat o tendință de aglomerare

Prefectul Capitalei se gândește să ridice restricțiile magazinelor începând cu ora 18:00. A făcut declarații privind protestele din ultimele zile.

Guvernul a adoptat noi măsuri pe data de 27 martie de impuneau ca magazinele din orașele cu grad mare de infectare să fie închise de la ora 18:00 de vineri până duminică. După primul weeken în care măsurile au fost aplicate s-a înregistrat o aglomerație în incinta acestora.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a declarat duminică că are în plan să revizuiască aceste măsuri după ce mai multe magazine au declarat că au fost supra solictate. Alin Stoica a vorbit și despre manifestațiile din ultimele zile ale cetățenilor. El a declart că opinia publică este împărțită în mai multe tabere.

Prefectul Bucureștiului se gândește să revizuiască programul magazinelor din weekend. Se poate renunța la închiderea lor de la orele 18:00

Pe data de 27 martie au intrat în vigoare noile restricții de circulație, dar și de închidere a localurilor și magazinelor. Localitățile ale căror rata de infecatre trece de pargul de 7,5 la mia de locuitori sunt obligate să reducă orarul de funcționare al magazinelor începând cu ora 18:00. De asemenea, circulația este ristricționată începând cu orele 20:00. Pentru localitățile ale căror rata de infectare nu trece de acest prag, dar este mai mare de 4 la mie se supun restricțiilor doar de vineri până duminică.

În București a fost primul weekend în care măsurile au fost aplicate. S-a constatat că numărul de clienți din magazine la terminarea programului era unul crescut. Ca urmare. prefectil a anunțat duminică că vor exista discuții pentru modificarea programului. El a precizat că va cere magazinelor mai multe informații pentru a proba aceste presupuneri.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a declarat Alin Stoica.

Ce spune prefectul despre recentele proteste: „Nu au ajuns la mine niște revendicări punctuale”

Tot duminică, prefectul Alin Stoica a vorbit și despre protestele din ultimele zile. Începând de pe data de 28 martie cetățenii au ieșit în strada în mai multe orașel. Protestele s-au întins pe mai multe zile, unele fiind chiar violente.

Legat de recentele manifestații Alin Stoica a declarat că populația este împărțită în mai multe tabere. El afirmă că nu a primit niște revendicări concrete. A mai spus că au existat mai multe discuții cu cei din domeniul HORECA.

„Nu au ajuns la mine niște revendicări punctuale sau niște propuneri alternative, am văzut că mesajul este destul de confuz. Sunt oameni care neagă că ar exista o problemă sunt și oameni care spun că măsurile afectează industria HORECA, dar cu ei au existat discuții”, a mai spus prefectul Capitalei.

Prefectul a declarat că în această perioadă forțele de ordine au fost prezente mai mult pe străzi din cauza protestelor și s-a creat un disconfort. Forțele de oridine nu aveau ca scop să dea amenzi. Rolul lor pe străzi este de a verifica că se respectă normele și pentru a informa cetățenii cu privire la noile restricții.

Duminică, 4 aprilie, Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 6,85 la mia de locuitori, în ușoară scădere, după ce sâmbătă a fost 7,01.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top