diana sosoca sancționata
Sursa foto: INQUAM Photos/George Călin

Știri interne

Diana Șoșoacă riscă să fie sancționată pentru comportamentul din Parlament. În urmă cu câteva zile i-a fost resctricționat contul de Facebook

Senatorii PNL cer sanțciuni privind comportamentul Dianei Șoșoacă. Senatoarea a fost din nou blocată pe rețele de socializare.

Senatoarea Diana Șoșoacă poate fi sancționată pentru comportamentul pe care îl are în cadrul sedințelor din plen. Senatorii Partidului Național Liberal (PNL) au cerut această măsură din cauza comportamentului și al mesajelor pe care le transmite senatoarea la ședințe. Senatoarea, Alina Gorghiu a trasnmis un mesaj dur pe pagina de sa de Facebook, făcând referire la comportamentul Dianei Șoșoacă.

În urmă cu câteva zile pagina controversatei senatoare a fost din nou blocată. Contul de Facebook al Dianei a fost blocat pentru încalcarea regulilor comunității. Principalul motiv pentru care a rămas fără acces la cont este instigarea la ură și insulte.

Diana Șoșoacă riscă să fie sancționată pentru comportamentul din Parlament. Ce sanțciuni riscă

Liberalii cer celorlalte partide să voteze pozitiv pentru sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă. Senatorii PNL solicită să i se aplice mai multe măsuri pentru comportamentul neadecvat pe care aceasta îl are la ședințele din Parlament. Ei o acuză pe avocată că încalcă normele sanitare, are un limbaj homofob. Aceștia sunțin că un asemena comportament vine ca o pată neagră asupra întregii instituții și nu este admisibil.

Senatoarea Alina Gorghiu a prezentat documentul prin care se solitică sancționarea pe pagina personală de Facebook. Alături de aceastea a postat și un text dur la adresa Dianei Șoșoacă. Propunerea de sancționare a senatoarei Șoșoacă a fost validată de Biroul Executiv și urmează să fie prezentată în Biroul Permanent al Senatului.

”Încalcă măsurile sanitare, nu poartă mască de protecție în sala de plen a Senatului, dând în permanență dovadă de iresponsabilitate. Instigă la ură și haos în luările de cuvânt din plenul Senatului. Ea jignește, aduce ofense și grave acuzații neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist. În loc să își respecte statutul de parlamentar și să facă legi în interesul românilor și pentru electoratul care a trimis-o în Parlament”, se precizează în documentul prezentat de Alina Gorghiu

Abaterile de la deontologia parlamentară se sancţionează cu: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei, avertisment public-scris, se subliniază în document.

În urmă cu câteva zile i-a fost resctricționat contul de Facebook. Ce mesaj a dus la blocarea contului

În urmă cu ceva timp contul de socializare al senatoarei Diana Șoșooca a mai fost blocat pentru că a încălcat standardele de comunității. În urmă cu trei zile Facebook a decis că postările femeii nu se supun regulilor platformei și i-au restricționat accesul la cont. Din cauza limajulul agresiv pe care îl folosește în postările sale, rețeau de socializare a decis să îi restricționeze accesul pentru timp de șapte zile. După ce a primit mai mult atenționări din partea Facebook aceasta a răbufnit și a și-a exprimat nemulțumirea.

„Din nou supusa restricțiilor: Răscoala de la 1907 incalca standardele comunității facebook! 3 grupuri restricționate! Marș”, sună mesajul dur al Dianei Șoșoacă din mediul online.

Renumitul politician a avut mai multe probleme, de-a lungul timpului, cu paginile oficiale, conturile și grupurile pe care le administrează pe Facebook, primind din partea departamentului de ajutor al rețelei sociale numeroase mesaje și avertismente cu privire la încălcarea regulilor site-ului. Printre motivele evidențiate, principalul ar fi instigarea la ură și insulte.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top