donaldtrump fruda
Sursa foto: Getty Images

Știri externe

Donald Trump a păcălit susținătorii să facă donații recurente. Fostul președinte se confruntă cu o criză financiară

Donald Trump a extras bani din conturile suținătorilor. Mai multe persoane s-a plâns că au rămas cu conturile goale.

Fostul președinte american, Donald Trump a golit conturile susținătorilor. În a doua campanie electorală Donald s-a văzut nevoit să apeleze la ajutorul celor care îl susțin. Practica de donații este obișnuită în camapaniile electorale. Ceea ce nu este etic, este modul în care echipa lui Trump i-au făcut pe susținători să doneze recurent.

Mai mulți pensionari au căzut în capcană și au ajuns să rămână cu conturile goale, informează ancheta publicată de Rhe New York Times. Reclamațiile adresate băncilor și companiilor de carduri de credit au crescut. Banii au ajutat la menținerea campaniei lui Donald Trump pe linia de plutire.

Donald Trump a păcălit susținătorii să facă donații recurente. Ce metoda s-a folosit

În a doua campanie electorală Donald Trump a fost sufocat de cheltuili. El și echipa lui a folosit o metodă mai puțin onestă de a strânge bani din donații. Susținătorii fostului președinte care alegeau să doneze o sumă de bani au fost păcăliți să doneze recurent fără să își de-a seama.

Modalitatea la care Trump a apelat a fost numită de cei de la The New York Times neonestă. Aceștiau au realizat o anchetă și au vorbit cu mai multe persoane care au ajuns în imposibilitatea de a-și plăti chiria după ce frecent sume de bani erau transferate din conturile bancare.

„Confruntându-se cu o criză de bani și fiind clar depășiți de Democrați la cheltuieli de campanie. Echipa a început din luna septembrie să seteze donații recurente în mod implicit pentru donatorii online, pentru fiecare săptămână de campanie”, spunea ziarul american.

O dată ce alegeai să donezi o sumă de bani pentru a susține campania electorală, apărea o căsuță deja bifată prin care îți dădeai acordul să se facă plăți recurente. Donatorii au spus de obicei că intenționează să ofere o dată sau de două ori o sumă de bani. Abia apoi au descoperit pe extrasele lor bancare și pe facturile cardului de credit că donează din nou și din nou.

Căsuța prin care se dădea acordul de plăți recurente

Ce spun cei care au fost păcăliți. Fostul președinte se confruntă cu o criză financiară

Stacy Blatt a auzit de apelul lui Donald Trump și a decis să facă o donație de 500 de dolari. Suma reprezintă jumătate din pensia bărbatului. Dar acea sumă, prima donație din viața lui, s-a multiplicat repede. A doua zi i-au fost retrași încă 500 de dolari din cont, apoi încă 500 după o săptămână și tot așa până la mijlocul lui octombrie, fără ca Stacy Blatt să știe – până când conturile sale au fost golite și blocate de bancă. Când n-a mai avut cu ce plăti chiria și utilitățile, a apelat la ajutorul fratelui său, Russell. În total s-au retars 3.000 de euro din contul lui Blatt.

Un caz similiar, cu pagube și mai mari, este al lui Victor Amelino, un bătrând de 78 de ani din California. În septembrie 2020, el a făcut o donație online pentru Donald Trump, de 990 de dolari. Donația s-a multiplicat de încă șapte ori, ajungând la aproape 8.000 de dolari.

Acum Donald Trump se confruntă cu o criză financiară multiplă – are datorii imense, brandul „Trump”, principala sa sursă de venit, a suferit o prăbușire majoră, iar grupul său de firme, The Trump, a avut în 2020 venituri cu 40% mai mici decât în 2019.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top