arestari in dubai
Sursa foto: Alfitravel

Știri externe

Poliția din Dubai a arestat mai multe femei pentru că pozau nud pe balcon. Cât de costă un sărut în public în Emiratele Arabe

15 modele au fost arestate în Dubai. Ce nu ai voie să faci în public în Emiratele Arabe.

Recent mai multe femei au apărut goale pe balconul unui bloc. Filmările cu acestea au ajuns în mediul online, fiind distribuite de multe persoane. Poliția locală a decis arestarea acestora pentru comportament neadecvat.

Ceea ce pentru noi a devnit parte din rutină, precum un sărut pe stradă în Emiratele Araba este interzis. Decența în public este un subiect strict pentru arabi, astfel gesturile de tandrețe nu sunt văzute cu ochi buni în public. Multe dintre acestea sunt reglementate prin lege, iar amenzile pot ajunge la mii de eruo. Emiratele Arabe are reguli stricte privind comportamentul în public.

Poliția din Dubai a arestat mai multe femei pentru că pozau nud pe balcon. Incidentul e pus pe seama unei campanii publicitare

Mai multe filmări ce aveau ca subiect zeci de femei dezbrăcate s-au distribuit în mediul online cu repeziciune. Imaginile au fost surpinse pe balconul unui clădiri din cartierul luxos Marina. Ipostazele incendiare în care au apărut femeile au provocat un șoc în Emiratele Arabe.

Poliția loacală a decis să aresteze mai multe persoane, fiind acuzate de indecență. Distribuirea unui material pornografic se pedepsește, de asemenea, cu închisoarea și amenzi usturătoare, în conformitate cu normativele din această țară, bazate pe legea islamică. Poliția a anunțat că persoanele reținute pentru filmarea indecentă sunt puse sub acuzare.

„Astfel de comportamente inacceptabile nu reflectă valorile și etica societății noastre”, se menționează în declarația poliției.

O publicație locală a spus că incidentul ar fi făcut parte dintr-o „campanie publicitară”, însă nu au fost date detali în această direcție. Imaginele suprind 15 modele și au fost distribuite sâmbătă după-amiază.  Acestea ar fi facut poze pentru promovarea unui site israelian care ar fi o versiune a unui site de adulti din Statele Unite, noteaza The Sun.

Cât de costă un sărut în public în Emiratele Arabe. Ce nu ai voie să faci în Dubai chiar dacă ești doar turist

Emiratele Arabe au o mulțime de legi ce reglementează comportamentul în public. Acestea se aplică atât cetățenilor cât și turiștilor care vizitează țara. Pentru a nu te vedea nevoit să plătești amenzi usturătoare este bine să știi că trebuie să fii foarte prudent cu gesturile în public. Deși liberale prin comparație cu vecinii săi din Orientul Mijlociu, Emiratele Arabe Unite au legi stricte care reglementează conduita, mai multe persoane ajungând la închisoare chiar și din cauza unor comentarii online.

Dacă ajungi în Emiratele Arabe cu persoane iubită trebuie să știi că dacă o săruți în public riști o amendă de aproximativ 1.000 de euro. Acest gest încalcă legea privind decența în public și se poate pedepsi până la șase luni de închisoare.

De asemenea, dacă ești pasionat de dans ar trebui să fii mai reținut. Dacp nu te afli într-un club autorizat sau în intimitatea camerei tale de hotel, dansul este considerat indecent și provocator și poți fi chiar arestat. În timpul Ramadanului nu vei gĂsi absolut niciun ring de dans. Muzica dată tare și concertele live sunt interzise în a noua lună a calendarului Islamic. Prin urmare cluburile de noapte sunt de obicei închise iar toate trupele muzicale își iau vacanță.

Dacă cineva te enerveză și îi arăți degetul mijlociu poți ajunge în închisoare. La noi în țară un asemenea gest e trecut drept lipsă de politete, dar în Dubai astfel de semne sunt considerate obscene și total inacceptabile

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top