FPTR propune reintroducerea voucherelor de vacanță și impozitarea bacșișului
FOTO: Haihui in doi

Economic

FPTR propune reintroducerea voucherelor de vacanță și impozitarea bacșișului

Fiscalizarea tips-ului începând cu 1 ianuarie 2022 şi impozitarea cu 10% din 1 ianuarie 2023, finalizarea legii turismului și reintroducerea voucherelor de vacanţă sunt doar câteva dintre măsurile elaborate pe care Federația Patronatelor din Turismul Românesc  vrea să le implementeze în programul viitoarei coaliţii de guvernare.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc a întocmit un set de măsuri pe care le va implementa în programul viitoarei coaliții de guvernare.

“Având în vedere propunerile incomplete ale asociaţiilor profesionale şi de promovare din turism şi numeroasele inadvertenţe din programele de guvernare 2020-2024, Comitetul Director al FPTR, singura federaţie reprezentativă la nivel de ramură, în calitatea sa de membru, a înaintat Confederaţiei Patronale UGIR un set de măsuri minimale care să fie introduse în programul viitoarei coaliţii de guvernare. Aplicarea acestor măsuri va ajuta operatorii economici din turism să depăşească situaţia actuală cauzată de pandemia de COVID-19 şi va contribui în mod semnificativ la relansarea turismului, la creşterea investiţiilor în domeniu, implicit a dezvoltării capitalului românesc” scrie FPTR pe Facebook.

Ce măsuri propun patronatele de turism?

Ce măsuri propun patronatele de turism?

Ce măsuri propun patronatele de turism? FOTO: Pixabay

Printre măsurile propuse de către patronatele de turism se află finalizarea Măsurii – M2 – capital de lucru, finalizarea măsurii – M3- capital pentru investiții dar și finalizarea măsurii – M4 – pentru operatorii economici din turism, alimentație publică și organizatori evenimente.

Introducerea unei noi măsuri – M5 – privește decontarea materialelor și echipamentelor care au fost necesare pe durata crizei sanitare.

Se ia în calcul reintroducerea voucherelor de vacanță dar și fiscalizarea tips-ului (bacșișului).

Aflată la Camera Deputaților, în cadrul Comisiei de Industrii care trebuie să adopte raportul final pentru a ajunge la vot, aprobarea legii turismului (PL-x nr. 411/2019) se află și ea pe lista măsurilor pe care FPTR vrea să le introducă.

Mai multe măsuri solicitate de către FPTR se pot găsi aici 

Operatorii de turism spun că anul 2022 va fi cel mai dificil an de la începutul crizei sanitare dacă următorul guvern nu va dispune măsuri imediate, și cer ca măsurile de siguranță impuse de autoritățile din România să vina la pachet cu compensații financiare.

Tot aceștia cer ca o măsură care s-a dovedit a fi benefică, mai exact, voucherele de vacanță, să fie reintrodusă.

Această masură, cred ei, ar duce la refacerea unitară a forţei de muncă grav afectate de criza sanitară și reprezintă o prioritate națională.

“Aceste vouchere de vacanţă au fost acordate pentru cei din sistemul privat din anul 2015, iar pentru cei din sistemul public începând cu anul 2017 până în anul 2020.

Este necesară reintroducerea acestora pentru cei din sistemul public începând cu 1 ianuarie 2022 printr-o ordonanţă de urgenţă care să fie aprobată în primele şedinţe ale viitorului Guvern sau prin proiectul de act normativ ce se află în acest moment în Parlamentul României – Pl-x nr. 250/2021 (există riscul de tergiversare în Parlament)” se arată în propunerile publicate pe site-ul celor de la Federația Patronatelor din Turismul Românesc.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top