Vreme extremă în România: alertă de furtuni și caniculă

Știri interne

Vreme extremă în România: alertă de furtuni și caniculă

Vremea continuă să fie capricioasă la noi în țară și se pare că așa și continuă. Meteorologii au emis un avertisment important de vreme rea, dusă la extreme. Zilele următoare ne vom confrunta atât cu temperaturi caniculare, dar și cu furtuni și vijelii.

România, lovită de caniculă și furtuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis alerte cod portocaliu și galben de fenomene extreme. Specialiștii anunță că urmează o perioadă dificilă, cu temperaturi de 36-37 de grade, dar și furtuni puternice in majoritatea regiunilor din țară. Vremea este în continuă schimbare si tot mai instabilă.

Specialiștii ANM au emis alerte cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. Alerta cod galben e valabilă pentru două zile: din 8 august, ora 12:00 până pe 10 august, ora 10:00.

În acest interval sunt vizate zonele montane, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales spre seară. Sunt așteptate ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Caniculă în România

Este în vigoare și un cod portocaliu de vreme extremă. Acesta intră în vigoare de luni, de la ora 16.00, și rămâne pe poziție până miercuri, la ora 10.00. Va ploua în cantități mari de apă, mai ales în zonele montane și submontane.

Canicula nu dispare din țara noastră nici săptămâna aceasta. Dacă în centru, nord și vest va ploua abundent, în sud și în sud-est canicula se va menține luni și marți. La fel ca în ultimele zile, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și disconfortul termic va fi unul mare

Vremea va continua să fie instabilă toată săptămâna și vor mai fi emise coduri. Maximele vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade, semn că și nopțile vor fi călduroase.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top