Știri interne

Retragere șocantă din Guvern! Ce nume mare își dă demisia

În ultima vreme au avut loc schimbări importante în plan politic. Nume mari s-au retras din acest domeniu și acum aflăm că un alt ministru se retrage din funcție. Pleacă din Guvernul Ciucă, dintr-un motiv surprinzător.

Vasile Dîncu pleacă din Guvern

În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre plecări din Guvern. Trei miniştri ai Guvernului Ciucă ar urmea să fie remaniaţi în perioada următoare, susţin surse politice, din motive nedezvăluite încă, dar în principiu din cauza neperformanței sau a scandalurilor în care au fost implicați.

Din primele informații, ar fi vorba despre un ministru de la UDMR, unul de la PSD şi altul de la PNL. La UDMR se spune că ar fi vorba despre ministrul Sportului Eduard Novak, care a fost implicat în scandaluri mari în ultimele șase luni de mandat, inclusiv la TV.

Cat despre PSD ar fi vizat ministrul Apărării Vasile Dîncu. Acesta af fi pus la zid de către mai mari pentru atribuirea unui contract de modernizare al bazei Kogălniceanu  unui consorțiu din care face parte și compania Strabag, la care este acționar indirect oligarhul rus Oleg Deripaska.

Iohannis ar fi cerut demiterea

Alte surse spun că tocmai Iohannis ar fi cerut demiterea, după ce ministrul a făcut o serie de declarații exagerate despre război, care ar fi putut provoca panică în rândul oamenilor. Acesta a precizat atunci că nu se pune problema de cele precizate de către ministru, ci doar ar fi apelat la o exagerare pentru a atrage atenția.

„În aceste momente, marea este blocată, există şi informaţii legate de existenţa unor câmpuri de mine desprinse din zona litoralului. Sigur că există şi o îngrijorare internaţională legată de  această chestiune, se discută deja, la ultima întâlnire a Comitetului de afaceri externe unde au participat şi miniştri apărării săptămâna trecută, s-a discutat deja de operaţiuni nu numai de deminare a Mării Negre unde într-un fel sau altul  România, Turcia şi Bulgaria eram şefi de filă. Am fost sprijiniţi în acea primă fază şi de o navă din Italia. Am vorbit cu ministrul italian al Apărării care se afla în România în acel moment. Acum se pune problema şi a deminării terenurilor din zona Ucrainei, din zona agricolă, ca să se poată lucra acolo şi deja se discută despre misiuni internaţionale pentru deminare”, a declarat Dîncu, la sfârşitul lunii mai.

De altfel, acesta ar pregati proiecte fără a primi aprobări. Mai mult, chiar ministrul a spus că nu mai are o comunicare atât de bună la PSD, ceea ce înseamnă că demiterea nu ar fi tocmai o problemă.

 

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Budica Stancu

    8 august 2022 at 23:14

    PSD -ului i-a fost impus acest carierist,dar cine sa iasa si sa spuna , mutul de Ciolacu ? Ce merite a avut acest individ de a fost nominalizat sa fie Ministrul Apararii?Nu nu am inteles acest PSD care nu promoveaza oamenii competenti din partid!Domnul Dancu nu a fost in partid , a mimat aparteneta ,deci daca era fayr play putea sa refuza nominalizarea ,dar el chiar si-a promovat-o prin relatii obscure!Pentru acest motiv PSD este un partid in care nu trebuie sa ai incredere,petru ca mucesti sa atinga succesul si cand il atinge uita de tine ,apeleaza la altii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top