Anunț de ultimă oră: Blue Air suspendă toate zborurile!

Știri interne

Anunț de ultimă oră: Blue Air suspendă toate zborurile!

Anunț important pentru toți cei care se pregăteau să călătorească zilele acestea. Compania aeriană Blue Air a anunțat în urmă cu puțin timp că va suspenda toate zborurile din România, până luni, 12 septembrie. Compania a anunțat motivul pentru care a avut loc această situație dificilă.

Blue Air a rămas fără fonduri

Compania aeriană low-cost Blue Air se află într-o situație extrem de dificilă. Conducerea a anunțat că suspendă, până luni, toate cursele programate cu plecare din România. Motivul este faptul că Blue Air a rămas fără bani și nu mai poate acoperi costurile necesare pentru operarea zborurilor zilnice, ceea ce înseamnă că cei care au deja bilete cumpărate vor trebui să își reprogrameze plecarea. Responsabilii de comunicare susțin că situația va reveni la normal de marți, conform orarului deja stabilit.

„Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului româm, respectiv președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au condus la distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, la creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății) și la blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”, potrivit comunicatului de presă.

Compania companiei Blue Air transmite că „declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al statului român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air în situația nedorită de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”.

Mai exact, s-a ajuns la această situație după poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului.  Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) ar fi recurs la mai multe acțiuni prin care i-a determinat pe oameni să nu mai cumpere bilete.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top