Alertă alimentară! Produs iubit de copii, scos de urgență de pe piață

Știri interne

Alertă alimentară! Produs iubit de copii, scos de urgență de pe piață

În ultima vreme au fost emise mai multe alerte alimentare, legate de anumite produse, care nu erau tocmai bune pentru sănătate. Aflăm acum că un alt aliment a fost complet interzis, deși era foarte iubit de către copii. Era periculos și specialiștii au decis să îl elimine de pe piață.

Desertul copiilor, interzis

O nouă alertă alimentară a apărut în România, după ce au fost făcute analize amănunțite. ANSVSA a anunțat retragerea de pe rafturile magazinelor a mai multor loturi în care au fost detectate urme al unui ingredient nedeclarat pe ambalaj. Astfel, specialiștii au decis retragerea acestuia din toate magazinele.

Este vorba despre produsul „Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g” din lotul 170922 și cu termenul de valabilitate 17.09.2022. Este un desert de la Lidl, foarte apreciat de către copii, care ar avea în compoziție un ingredient ce nu ar fi trecut pe ambalaj și despre care oamenii nu pot afla.

„Producătorul Emmi Dessert Italia S.p.a recheamă preventiv produsul „Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g” din lotul 170922 și cu termenul de valabilitate 17.09.2022. Ca urmare a analizării produsului, au fost depistate  urme de nuci în produs, nedeclarate pe ambalaj.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producatorul Emmi Dessert Italia S.p.a si Lidl România au reacționat fără întârziere și au scos produsul de la vânzare.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.”, a transmis ASNVSA.

ANSVSA a mai subliniat că celelalte produse din aceeași gamă, „Caribbean Style”, exceptând acest lot anunțat, nu sunt afectate. Cei care au cumpărat acel produs trebuie să îl arunce sau să îl returneze la magazin, unde vor primi banii înapoi.

Alertă alimentară Profi

Este alertă alimentară și la magazinele Profi, despre care toți clienții trebuie să afle. Este vorba despre produsul „Proxi Ketchup dulce” din lotul 5948688005328 și cu termenul de valabilitate 10/11/2022. În compoziția acestuia s-a descoperit depășirea dozei admise de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top