Știri interne

Schimbare radicală în codul rutier! Șoferii neatenți riscă amenzi de mii de lei

În ultima vreme au avut loc schimbări importante în ceea ce privește codul rutier și se pare că acestea nu se opresc aici. Aflăm acum că șoferii neatenți riscă amenzi de mii de lei dacă nu sunt atenți și nu respectă legislația în vigoare.

Amenzi tot mai dure

Amenzi tot mai dure pentru șoferi. Codul rutier se schimbă din nou și aduce vești rele pentru toți participanții la trafic. Așadar, cei care nu vor respecta această măsură primesc amenzi de până la 4.500 de lei și chiar riscă să ajungă în spatele gratiilor.

Potrivit noului Cod Rutier, şoferii care traversează o cale ferată fără a se asigura, chiar dacă nu mai este funcţională, riscă amenzi de până la 4.500 de lei. De asemenea, pot ajunge chiar să facă muncă în folosul comunității, până la 30 de zile sau să ajungă în arest contravențional pe un termen de 15 zile pentru fapta lor.

Autoritățile au luat această decizie pentru că în România există o mulțime de căi ferate dezafectate. Poliția atrage atenția că acestea sunt luate în calcul la fel ca cele funcționale și sancțiunile se aplică așa cum este normal.

Se interzis camerele de bord

O altă decizie șochează, deși mulți au acest obicei. Mai exact, se interzis camerele de bord și vor fi legale doar anumite tipuri. De altfel, imaginile surprinse cu acestea nu mai sunt luate în calcul în instanță, motiv pentru care acestea nici nu ar mai trebui aplicate.

„În ceea ce privește situația în care, în traficul rutier, se utilizează o cameră montată în interiorul unui autoturism personal pentru a proba în fața autorităților statului (poliției) și ale asiguratorului eventualele incidente în trafic care ar putea să afecteze o persoană fizică, raportat la scopul declarat, apreciem că situația prezentată intră sub incidența dispozițiilor art. 2 alin. 2 lit. c) din Regulamentul general de protecția datelor”, se arată în decizie.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top