Calendar ortodox 9 septembrie 2022. Sărbătoare mare după Sfânta Maria

Media/TV

Calendar ortodox 9 septembrie 2022. Sărbătoare mare după Sfânta Maria

Luna septembrie este plină de evenimente importante, sărbători în care mulți români își serbează numele. Dacă la data de 8 septembrie am rememorat-o pe sfânta Maria, pe 9 septembrie ne amintim de o altă sfântă importantă, după care sunt numite o mulțime de femei din țara noastră.

9 septembrie, sfânta Ana

În fiecare an, la data de 9 septembrie, Biserica Ortodoxă face prăznuirea sfinților Ioachim și Ana, părinții Sfintei Maria. Această sărbătoare este marcată în calendar cu cruce neagră și cade exact intr-o zi de post, mai exact vineri.

Potrivit Evangheliei, datorită credinței și cuvioșiei lor, s-a născut Maica Domnului. Deși Dumnezeu le-a oferit-o parintilor pe Sfânta Ana târziu, aceștia nu și-au pierdut încrederea și au continuat să se roage și să spere. La o vârstă înaintată, în viața lor a apărut Ana.

Conform unor scrieri bisericești, pe când copila ei era încă micuță, Sfânta Ana ar fi încredințat-o la Templu, drept ofrandă neprihănită. Astfel, aceasta a crescut sub aripa lui Dumnezeu, departe de familie.

Tradiții Sfânta Ana

Sfintei Ana, multe femei din România îi poartă numele. Această zi este marcată de multe tradiții și obiceiuri, menite să ne aducă noroc. Astfel, aflăm că cine face treabă în ziua aceasta de sărbătoare va fi pedepsit cu somnul lung al moții.

Așadar, pe 9 Septembrie nu se fac treburi casnice și nu se merge la câmp. Nu este bine nici să speli haine, să coși sau să coci ceva la cuptor. Se spune că femeilor care nu respectă aceste reguli li se vor arde mâinile și le vor apărea bube.

Tradiția populară mai arată și că este bine ca în această zi să dai de pomană pentru sufletul celor din familia ta care nu mai sunt în viață. De reținut, însă, că este post și se dau de pomană doar preparate fără lapte, carne sau ouă.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top