Cum va decurge înmormântarea reginei Elisabeta. Toată Anglia se “oprește”

Știri externe

Cum va decurge înmormântarea reginei Elisabeta. Toată Anglia se “oprește”

Moartea reginei Elisabeta a șocat o lume întreagă. Suverana a plecat din această lume joi, 8 Septembrie, iar acum urmează pregătirile de înmormântare, un eveniment trist, dar plin de tradiții. Planul este pus la punct de ani buni și responsabilii sunt gata să treacă la treabă.

Totul despre înmormântarea reginei Elisabeta

Se cunosc deja detalii despre înmormântarea reginei Elisabeta, unul dintre cele mai importante evenimente ale momentului. În acest moment, deja au început să se adune mulțimi de oameni la Palatul Buckingham.

Se cunosc multe informații importante despre ceremoniile și tradițiile care au apărut cu această ocazie. Întreaga operațiune este numită Operațiunea London Bridge, iar ziua decesului poartă denumirea de ziua D, când toată Anglia se oprește din activitate. Imediat după moarte, steagurile vor fi coborâte la jumătate de catarg.

Vezi și: Cine îi ia locul reginei Elisabeta. El va prelua conducerea Marii Britanii

De reținut că regina va fi înmormântată la zece zile după moartea sa, timp în care vor avea loc tot felul de evenimente și ceremonii dedicate acesteia. Imediat după moartea Reginei, fiul și succesorul Majestății Sale la tron, Prințul Charles va susține un discurs în fața națiunii. Mai apoi, cuvântul va fi preluat de către premier.

Citește și: Ultimele imagini cu Regina Angliei. Acestea sunt ultimele fotografii cu Elisabeta a II-a

Reguli clare la înmormântarea reginei

Imediat după deces, site-ul oficial al Familiei Regale se va transforma într-o pagină complet neagră, doar cu o declarație scurtă despre moartea Reginei. Mai mult, toate rețelele de socializare și chiar pagina oficială a Guvernului Britanic vor fi în doliu până când regina va fi condusă pe ultimul drum.

În a treia zi, sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a  va fi dus la Palatul Buckingham, cu avionul sau trenul regal. În cea de-a cincea zi, sicriul ajunge Palatul Buckingham, unde rămâne timp de trei ILE la dispoziția celor care vor să își ia rămas bun de la conducătoare.

Cât despre slujba de înmormântare, are loc în ziua a zecea, la Westminster Abbey. Se știe și unde este locul de veci al Elisabetei. Astfel, regina va fi înmormântată în Capela Memorială a Regelui George al VI-lea din interiorul Castelului Windsor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top