Alexandru Rafila avertizează: cum ne protejăm de noul sezon de gripă

Știri interne

Alexandru Rafila avertizează: să ne protejăm în noul sezon de gripă

Alexandru Rafila avertizează: să ne protejăm în noul sezon de gripă

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila avertizează cu privire la noul sezon rece: gripa și chiar infecția cu Sars Cov 2 ne-ar putea da bătăi de cap. Ministrul a explicat cum ne putem proteja mai bine și cum ne putem asigura că elevii vor merge în continuare la cursuri toamna aceasta.

Ce spune Ministrul Sănătății despre închiderea școlilor

Întrebat despre modul în care va fi gestionată o eventuală criză Covid, ministrul a dezvăluit că planul autorităților a fost deja elaborat și a fost distribuit către inspectorate și unitățile de învățământ.

Măsurile care vor fi luate se aseamănă cu cele din anii precedenți. Planul „La începutul acestui an am elaborat un plan pe care l-am trimis Ministerului Educației. A fost bine primit, a fost distribuit inspectoratelor școlare, directorilor de unități de învățământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toții la îndemână, inclusiv a ne proteja cât mai bine copiii, pentru că asta este cel mai important”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a atras atenția asupra măsurilor care previn atât infecția cu Covid-19, cât și gripa, mai ales că anul acesta ne-am putea confrunta cu un sezon gripal mai serios. Purtarea măștii nu mai este obligatorie în România, așa că transmiterea virusurilor gripale ar putea fi una mult mai accelerată în sezonul care urmează.

„Aceste măsuri sunt universale, previn nu numai infecția cu COVID-19, ci și gripa. Să nu uităm că e posibil să avem și un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2 -3 ani și nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reușit să țină școlile deschise.

În anul 2022 practic, în ciuda valurilor pandemice, școlile nu au fost închise, pentru că abordarea a fost legată nu de numărul de cazuri, de incidența dintr-o anumită localitate, ci de sistemul medical de capacitatea de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii ca să putem să scădem presiunea pe spitale”, a mai spus Alexandru Rafila.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top