ANAF controlează nunțile românilor. Se dau amenzi uriașe

Știri interne

ANAF controlează nunțile românilor. Se dau amenzi uriașe

ANAF controlează nunțile românilor. Se dau amenzi uriașe

Nunțile românilor au intrat în vizorul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Până acum au fost aplicate sute de mii de lei pentru cei organizează astfel de evenimente și nu respectă legea. Până acum au fost verificați peste 20.000 de contribuabili, în cadrul campaniei derulate de către inspectorii ANAF.

ANAF controlează nunțile românilor

În ultimele 8 luni de zile, inspectorii ANAF au desfășurat controale masive în urma cărora au fost aplicate amenzi mari. Atenția autorităților a fost îndreptată și spre cei care organizează nunți și alte petreceri private. Potrivit unui anunț făcut de către președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în total au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 677 de milioane de lei. Lucian Ovidiu Heiuș a mai declarat că în urma controalelor au fost înaintate organelor de urmărire penală 125 de acte de sesizare, valoarea lor fiind de 403,9 milioane de lei.

“În primele 8 luni ale anului, practic ianuarie – august 2022, au fost vizaţi 20.188 de contribuabili, iar suma totală stabilită a fost de 677 de milioane de lei. De asemenea, au fost înaintate organelor de urmărire penală 125 de acte de sesizare, valoarea lor fiind de 403,9 milioane de lei”, a spus președintele ANAF.

Precizăm faptul că începând cu data de 30 iunie 2022, ANAF a organizat acțiuni de control la persoanele care au în proprietate sau administrare spații care fac obiectul închirierii de către viitori miri sau părinții, pentru diverse evenimente, de la nunți la botezuri și majorate.

Potrivit unui comunicat oficial remis de ANAF, în perioada 30 iunie – 28 august 2022, inspectorii DGAF au verificat 214 contribuabili şi au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale. Este vorba despre 43 amenzi şi un avertisment în valoare totală de 564.789 lei, amenzi şi confiscări.

Amenzi uriașe de la ANAF

În urma controalelor efectuate de ANAF în ultima perioadă au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 476.885 lei; confiscări (numerar şi bunuri) în valoare totală de 87.904 lei.

De asemenea, referitor la măsurile luate, ANAF a transmis că s-a aplicat măsura suspendării activităţii în cazul a şase contribuabili (cinci pentru nedotare cu AMEF şi unul pentru nerespectarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal). Au  fost estimate implicaţii fiscale în valoare de 41.119 lei.

Controalele inspectorilor ANAF vizează, la fel ca în cazul celor derulate în cluburi, baruri și la alte societăți, fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea caselor de marcat. De asemenea se urmărește existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, și se verifică existenței formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participă la activitatea comercială respectivă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top