Anunț oficial: Regina Elisabeta va fi înmormântată luni, 19 septembrie

Știri externe

Anunț oficial: Regina Elisabeta va fi înmormântată luni, 19 septembrie

Anunț oficial: Regina Elisabeta va fi înmormântată luni, 19 septembrie

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey din Londra, a confirmat Palatul Buckingham. Până atunci urmează 9 zile de ceremonii în toată Anglia, ținute în memoria ei.

Regina va avea o înmormântare memorabilă, cum rar s-a mai văzut în istorie

Sicriul reginei Elisabeta va fi dus miercuri de la Palatul Buckingham la Westminster Hall și așezat pe un catafalc pentru zilele care urmează. Steagul regal va acoperi sicriul suveranei, iar deasupra va fi așezată Coroana Imperială a statului.

În zilele care urmează toate persoanele care vor dori vor putea aduce un ultim omagiu celei care a fost regină a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord timp de 70 de ani. Slujba de înmormântarea va avea loc luni 19 sepptembrie, iar în aceeași zi la prânz se vor ţine două minute de reculegere la nivel naţional. Sicriul reginei va fi depus în capela King George VI a castelului Windsor, lângă cel al prinţului Philip.

Ultimul membru al Familiei Regale care a fost dus în această sală a fost Regina Mamă, în 2002. Atunci s-au adunat sute de mii de oameni să își ia adio.

Regina Elisabeta a murit în pace joi, 8 septembrie, la reședința ei de la Balmoral, Scoția. Ultimele persoane care au stat în prezența ei spun că regina avea o stare de spirit foarte bună, deși fizic era destul de fragilă.

Astăzi, 10 septembrie, fiul ei Charles a fost proclamat Rege în cadrul unei ceremoniii discrete la Palatul St. James din Londra. Încoronarea noului rege va avea loc după o perioadă îndelungată de doliu național în urma reginei. Pe durata vieții mamei sale, Charles a purtat titlul de Prinț de Wales, alături de cele de Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției. Aceste titluri îi revin acum fiului său Prințul William.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top