Cutremur puternic în Papua Noua Guinee. Specialiștii au anunțat magnitudinea de 7,6

Știri externe

Cutremur puternic în Papua Noua Guinee. Specialiștii au anunțat magnitudinea de 7,6 și cel puțin 16 morți

Cutremur puternic în Papua Noua Guinee. Specialiștii au anunțat magnitudinea de 7,6 și cel puțin 16 morți

A fost cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,6 pe scara Richter în Papua Noua Guinee. Seismul a lovit duminică, 11 septembrie și a provocat pagube clădirilor din apropierea oraşului Madang şi din interiorul ţării. Institutul american de geofizică a emis o alertă de tsunami, pe care ulterior a ridicat-o. Sunt cel puțin 16 morți.

Cutremur puternic în Papua Noua Guinee

Cel puțin 16 oameni și-au pierdut viața în urma unui cutremur puternic produs în Papua Noua Guinee, cu magnitudinea de 7,6 pe scara Richter. Institutul american de geofizică (USGS), care a emis iniţial o alertă de tsunami, a ridicat-o rapid, însă USGS a avertizat că pot exista “fluctuaţii minore ale nivelului mării în unele zone de coastă”.

Locuitorii din Madang au declarat pentru AFP că au fost “zguduiţi foarte puternic”, afirmând că unele clădiri au fost avariate.

Seismul s-a produs la o adâncime de 61 de kilometri, la aproximativ 66 de kilometri de oraşul Kainantu.
Potrivit CNN, Crucea Roșie din Australia a informat că cel puțin 16 oameni au murit, dar că se așteaptă ca numărul morților să crească.

Papua Noua Guinee este situată în aşa-numitul “Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă unde se înregistrează aproximativ 90% din activitatea seismică şi vulcanică a lumii şi unde se produc aproape 7.000 de cutremure pe an, majoritatea de intensitate moderată.

Cutremur de 7,5 pe scara Richter, tot în Papua Noua Guinee, în februarie 2022

Un cutremur la fel de puternic s-a produs tot în Papua Noua Guinee, în luna februarie a acestui an când și-au pierdut viața cel puțin 125 de persoane. La acea vreme au fost alunecări de teren și foarte mulți localnici și-au pierdut casele.

Un alt seism cu pagube semnificative s-a produs în 2004 în Indonezia, a avut magnitudinea de 9,1 pe scara Richter și a declanșat un tsunami care a făcut 220.000 de morţi în regiune, dintre care aproximativ 170.000 în Indonezia.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top