Știri externe

Charles al III-lea proclamat oficial rege al Marii Britanii

Charles al III-lea proclamat oficial rege al Marii Britanii

Prințul Charles va fi proclamat Rege al Marii Britanii după cea mai lungă așteptare din istoria monarhiei britanice. Fiind primul în linia de succesiune, prințul Charles va fi proclamat Rege al Marii Britanii, în a doua zi după decesul Reginei Elisabeta a II-a. El va avea titulatura de Charles al III-lea. Charles va fi proclamat oficial monarh, sâmbătă, 10 septembrie, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Londra în orele următoare.

Charles al III-lea proclamat oficial rege al Marii Britanii

Consiliul de Aderare – un grup format din membri ai Familiei Regale, prim-ministru și alți politicieni de rang înalt și Arhiepiscopul de Canterbury – se adună acum la Palatul St James, reședința oficială a suveranului, pentru a-l proclama pe rege.

Cea mai lungă așteptare din istoria monarhiei s-a încheiat pentru prințul Charles care a devenit oficial rege al Marii Britanii. Charles al III-lea este rege al Regatului Unit și al mai multor alte țări începând cu 8 septembrie 2022, în urma decesului mamei sale, Elisabeta a II-a.

El este fiul reginei Elisabeta a II-a și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Pe durata vieții mamei sale, a purtat titlul de Prinț de Wales, alături de cele de Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției.

Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp aceste titluri în întreaga istorie a Regatului Unit și a statelor sale predecesoare.

Mulți sunt de părere că prințul Charles este mai mult decât pregătit pentru rolul de rege al Marii Britanii.

„Are o personalitate complicată. Rareori am întâlnit pe cineva cu o curiozitate atât de mare despre lume, dornic să afle tot ce se întâmplă şi de ce. Mai mult decât orice, are această ambiţie, are o putere de muncă fenomenală”, spune fostul asistent.

La urcarea pe tron a mamei sale, prințul Charles avea 3 ani. Atunci a devenit prinț moștenitor.

Fiind fiul cel mare al suveranului, a preluat automat titlurile de Duce de Cornwall, Duce de Rothesay, Conte de Carrick, Baron de Renfrew, Lord de Isles și Prinț al Scoției în plus față de cel de Prinț al Regatului Unit.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top