Măsuri drastice în Europa, inclusiv în țara noastră. Sunt vizați toți românii

Știri interne

Măsuri drastice în Europa, inclusiv pentru țara noastră. Sunt vizați toți românii

Măsuri drastice în Europa, inclusiv pentru țara noastră. Sunt vizați toți românii

Comisa Europeană pregătește măsuri drastice care vizează toate statele membre ale Uniunii Europene. Este vorba despre consumul de energie electrică și de un set de reguli care vizează direct consumatorii, fie ei consumatori casnici sau IMM-uri. În principiu va fi impusă o taxă pentru a direcționa profiturile companiilor energetice în vederea susţinerii consumatorilor care se confruntă cu dificultăţi din cauza prețurilor exagerate la energie.

Măsuri drastice în Europa din cauza prețurilor mari la energie electrică

Potrivit informațiilor apărute recent în spațiul public, Comisia Europeană va propune o ţintă obligatorie pentru reducerea consumului de electricitate şi o taxă pentru a direcţiona profiturile companiilor energetice în vederea susținerii consumatorilor care se confruntă cu dificultăţi din cauza prețurilor record la energie.

Executivul va face propuneri pentru cele 27 de state membre UE, asta după ce săptămâna trecută a avut loc o reuniune a miniştrilor europeni ai Energiei pe subiectul consumului de energie electrică în contextul crizei în care ne aflăm.

Concret, există informații potrivit cărora Comisia Europeană intenționează să introducă „o contribuţie excepţională şi temporară” din partea companiilor care activează în industriile de petrol, gaze, cărbune şi rafinare. Totul se va face în funcție de profiturile suplimentare taxabile realizate în anul fiscal 2022.

Măsuri pentru reducerea cererii de electricitate

O altă modalitate prin care oficialii europeni încearcă gestionarea problemelor cu energia electrică vizează reducerea consumului general și reducerea cererii în timpul orelor în care se consumul de electricitate atinge vârful.

Companiile care produc electricitate din alte surse decât gaze naturale vor avea veniturile excesive plafonate, asta prin intermediul unei limite impuse preţului electricităţii generat din tehnologii precum regenerabile, lignit sau energie nucleară.

Deocamdată toate aceste măsuri se regăsesc într-un document de lucru care urmează să fie aprobat de către comisarii europeni în cursul zilei de marți, 20 septembrie 2022. Rămâne de văzut ce vor stabili oficialii de la nivelul Uniunii Europene și ce va face statul român ca urmare a noilor reguli ce vizează consumul de energie electrică în următoarea perioadă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top