Vești bune de la Ministerul Familiei! Este vorba despre femeile din România

Știri interne

Vești bune de la Ministerul Familiei! Este vorba despre femeile din România

Vești bune de la Ministerul Familiei! Este vorba despre femeile din România

Vești bune de la Ministerul Familiei pentru toate femeile din România. Gabriela Firea a anunțat că a fost finalizat proiectul de lege care asigură locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat. Firea povestea în urmă cu câteva săptămâni că va schimba o percepție învechită și un stereotip, întrucât lumea se schimbă și odată cu ea trebuie să ne schimbăm și noi mentalitatea.

Gabriela Firea a dat vestea cea mare pentru toate femeile

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea, cea care ocupă funcția de Ministru al Familiei și Egalității de Șanse în Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat că a finalizat un proiect important prin care egalitatea de șanse între femei și bărbați nu rămâne doar la nivel de vorbe, iar femeile vor demonstra că pot face mai mult.

Cu alte cuvinte este vorba despre un proiect promovat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin care se asigură locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

Potrivit statisticilor prezentate de către Firea în anunțul său, 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă și copii, în timp ce 3 din 10 români spun că femeile nu au calități și abilități pentru funcții de conducere.

“Nu putem rămâne în urma vremurilor, având mentalități învechite. Sunt nenumărate femei de succes în afaceri, politică sau activism civic. Trebuie să depășim aceste stereotipuri și idei învechite. Femeile pot fi și mame bune, iubitoare, implicate în creșterea copiilor și, să aibă, în paralel, cariere extraordinare”, a declarat Gabriela Firea.

Proiectul Gabrielei Firea are susținere din partea Coaliției de guvernare

În mesajul său pentru români, Gabriela Firea – Ministrul Familiei a anunțat că proiectul său este promovat de către Ministrul Economiei, Ministrul Transporturilor și vicepremier, și susținut de către coaliția de guvernare. Potrivit spuselor sale, scopul proiectului este asigurarea de locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

“Împreună cu vicepremierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu şi ministrul Economiei, Florin Spătaru, propunem modificarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Avem susţinerea coaliţiei de guvernare pentru acest proiect şi sprijin din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a PSD Marcel Ciolacu, dar şi a premierului Nicolae Ciucă”, a mai precizat Gabriela Firea.

Pentru a-și susține punctul de vedere și implicit proiectul, Firea a expus o serie de statistici oficiale din cadrul proiectului România Durabilă, despre percepția generală asupra rolului femeii în societate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top