Ministrul Familiei, anunț de ultima oră pentru români

Știri interne

Ministrul Familiei, anunț de ultima oră pentru români

Ministrul Familiei, anunț de ultima oră pentru români

Primele vouchere în programul pentru creșterea natalității au ajuns la femeile care au solicitat sprijinul, anunță ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Declarații de ultim moment de la Gabriela Firea

„Am înmânat tichetele către zece doamne care și-au pus toate speranțele în proiectul nostru. Sute de tichete vor fi transmise prin poștă”, a precizat ministrul pe Facebook.

Firea spune că în România, potrivit studiilor recente, un cuplu din cinci se luptă cu infertilitatea.

“Am primit până acum peste 8.100 de solicitări din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea. 350 de dosare au fost deja declarate eligibile, iar voucherele vor fi trimise prin poștă, dar nu înainte ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul.

Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.

În continuare, primim dosare și avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri. De asemenea, avem garanția colegilor din coaliția de guvernare și de la Ministerul de Finanțe că vom avea resurse suplimentare dacă va fi nevoie”, a adăugat Firea.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top