Știri interne

Doliu în politica românească! A murit un nume uriaș. Toată lumea îl plânge

Doliu în politica românească! A murit un nume uriaș. Toată lumea îl plânge

Este o zi dureroasă pentru scena politică din România! S-a stins din viață unul din primii primari de după 1989 ai unui oraș important.

Scena politică românească este în doliu! Petru Trif, primul primar al Sibiului după revoluție, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Acesta este, de asemenea, tatăl deputatului Bogdan Trif, președintele actual al Organizației Județene PSD Sibiu.

Petru Trif a devenit primarul Sibiului după Revoluție
Petru Trif a devenit primarul Sibiului în 1990. A ocupat această funcție până în anul 1992, când s-a încheiat perioada de interimat a anilor de după Revoluție, s-au organizat alegeri locale și a câștigat Ion Șerbu.

A fost consilier județean în trei rânduri, cel mai recent în perioada 2000-2004, când a fost ales din partea PD (Partidul Democrat). Din partea USD (Formată între PD (fostul FSN) și PSDR (Partidul Social-Democrat Român, parte a CDR până în 1992) a fost ales în perioada 1996-2000 și din partea FSN, în mandatul 1992-1996, scrie turnulsfatului.ro.

Petru Trif era născut chiar pe 22 decembrie, ziua în care a început Revoluția la Timișoara.

”Astăzi este o zi specială pentru mine, cu dublă semnificație. Este Ziua Revoluției Române din 1989, care a pus capăt dictaturii comuniste și ne-a redat libertatea. Este și ziua de naștere a tatălui meu, de care sunt foarte mândru și căruia îi sunt recunoscător pentru educația pe care mi-a dat-o. Tatălui meu, care împlinește, astăzi, 80 de ani, îi datorez tot ceea ce sunt astăzi”, a scris fiul său, Bogdan Trif în decembrie 2020, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta nu este singura pierdere suferită de scena politică românească.

Gheorghe Cahniță, fost prefect de Caraș-Severin, care a activat începând cu anul 2004 până în 2005, s-a stins din viață. Acesta avea 76 de ani, a relatat publicația realitateaderesita.net.

Anunțul cu privire la fostul prefect Gheorghe Cahniță a fost făcut recent de către Instituția Prefectului Caraș-Severin:

„Colectivul Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a domnului Gheorghe Cahniță, prefect al județului Caraș-Severin în perioada 2004 – 2005.

În aceste momente de grea încercare, transmitem îndoliatei familii și tuturor celor apropiaţi întreaga noastră compasiune și sincere condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris instituția.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top