Știri interne

Se schimbă toate pensiile din România! Vestea dimineții pentru milioane de pensionari. S-a confirmat chiar acum

Se schimbă toate pensiile din România! Vestea dimineții pentru milioane de pensionari. S-a confirmat chiar acum

Partidul Social Democrat (PSD) a prezentat o situație cu privire la verificarea dosarelor de pensie, în vederea transferului acestora pe suport digital. Potrivit ultimelor date, numărul acestora este destul de ridicat.

Partidul Social democrat (PSD) a venit cu cele mai recente date referitoare la numărul dosarelor de pensii verificate. Astfel, social-democrații anunță, pe baza datelor Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) că 3.187.399 de dosare de pensii sunt verificate, ceea ce reprezintă aproximativ 70% din numărul total al acestor dosare.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), spune că verificarea dosarelor deoarece se dorește transpunerea celor fizice în electronice.

Acesta a mai precizat că procesul de verificare a dosarelor de pensii are loc în vederea recalculării pensiilor românilor. Odată puse în format electronic, orice formulă va putea fi aplicată online direct și simplu, mai spune Cristian Vasilcoiu.

Social-democrații mai arată că vor fi folosite fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru pensionari. Vorbim aici despre 19,7 milioane de euro sau 98.649.741 de lei pentru Reforma sistemului public de pensii.

Nu în ultimul rând, social-democrații au arătat că în România există 2,3 milioane de pensii cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei, 950.000 de pensii cuprinse între 1.501 și 2.000 de lei, 1 milion de pensii cuprinse între 2.001 și 3.000 de lei și 507.000 de pensii peste 3.000 de lei.

Toate aceste categorii au beneficiat de o creștere a pensiilor cu 12,5 procente, însă pensionarii cu venituri de până în 3.000 de lei au beneficiat și de alte ajutoare.

Așadar, pentru prima categorie vorbim de un ajutor anul de 1.000 de lei, un sprijin anual pentru energie de 1.400 de lei și de vouchere de alimente de 250 de lei.

Pentru a doua categorie vorbim despre un ajutor anual de 800 de lei, un sprijin anul pentru energie de 1.400 de lei și vouchere de alimente pentru pensiile mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Într-un final, pentru cea de-a treia categorie, vorbim despre un ajutor anual în valoare de 600 de lei.

Social-democrații mai spun că veniturile totale anuale au crescut între 34 procente și 45 procente pentru prima categorie, între 22 procente și 25 procente pentru a doua categorie și între 14 procente și 15 procente pentru cea de-a treia categorie. Referitor la cei cu pensii peste 3.000 de lei, aici creșterea veniturilor totale anuale a dost de 12,5 procente.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top