Alertă meteo imediată! Directorul ANM: Vin fenomene meteo foarte periculoase

Știri interne

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale şi furtuni. Harta zonelor afectate de codul portocaliu

Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale şi furtuni. Harta zonelor afectate de codul portocaliu

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis, astăzi, o avertizare meteo de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, care va aduce ploi torenţiale cu averse ce pot ajunge chiar şi până la 60 de l/mp, dar şi descărcări electrice şi vijelii.

Potrivit ANM, avertizarea de tip cod portocaliu este valabilă de astăzi, 7 iulie, ora 14.00, până mâine, 8 iulie, ora 06.00.

“În sudul şi sud-estul Transilvaniei şi local în Muntenia vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30-40 l/mp şi izolat peste 50-60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaje”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Schimbare dramatică a vremii în orele următoare | Şefa ANM, anunţ de ultimă oră

Tot astăzi, meteorologii ANM au emis o avertizare meteo de tip cod galben valabilă în intervalul 7 iulie, ora 12.00 – 8 iulie, ora 10.00.

“În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55-65 km/h), vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp.

Vineri, 7 iulie 2023, disconfortul termic se va menţine pe alocuri ridicat în Muntenia şi Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, au anunţat meteorologii ANM.

Prognoza meteo 10 iulie – 7 august 2023. Meteorologii anunţă că vremea vine cu temperaturi neobişnuite

În săptămâna 10-17 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sudice.

Cu excepția nord-vestului extrem al țării unde regimul pluviometric va fi excedentar, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în sudul țării și la munte.

În săptămâna 17- 24 iulie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud și sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo emisă de ANM până în luna august 2023

În săptămâna 24- 31 iulie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

În săptămâna 31 iulie – 07 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul țării.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top