Știri interne

Canicula revine în România! Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Canicula revine în România! Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Prognoza meteo ANM. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie avertizează că prognoza meteo arată că temperaturile vor crește în următoarea perioadă până la valori caniculare. Începând de joi mercurul din termometre va urca până la 35 și 36 de grade, izolat peste 37 de grade.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit miercuri despre prognoza meteo din următoarea perioadă. Mai multe zone ale țării sunt vizate de un Cod galben începând de miercuri, 16 august, iar de joi revine canicula în România, a precizat meteorologul.

Prognoza meteo ANM

„Astăzi va fi în vigoare o avertizare meteorologică de Cod Galben. De altfel, pentru zona de est a Munteniei, Dobrogea, dar și bazinul vestic al Mării Negre, intensificările de vânt vor fi unele susținute, cu viteze la rafală de 55-65 km/h acolo unde până în această seară, la ora 20:00 rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben.

În partea de vest a țării, respectiv în Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, dar și zonele montane aferente, vorbim de perioade de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate prin averse torențiale, de asemenea intensificări ale vântului cu rafale de 55-60 km/h, vijelii și grindină și cantități de apă care, pe intervale scurte de timp, vor putea depăși 20-25 l/metru pătrat, izolat de peste 40 l/metru pătrat.

Avertizarea de cod galben rămâne în vigoare până mâine dimineață la ora 6:00, iar de mâine până duminică revine canicula. Vorbim de disconfort termic în creștere de la o zi la alta.

Indicele temperatură-umezeală va putea atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, în special în partea de sud și sud-est a țării, acolo unde și maximele vor fi cuprinse între 35 și 36 de grade, izolat peste 37 de grade.

De asemenea, este posibil să vorbim de diferențieri regionale, astfel încât și pe parcursul zilei de astăzi, în partea de vest avem o atenționare meteorologică cod galben pentru averse torențiale, în timp ce în sud-est vorbim de intensificări ale vântului.

Și chiar și astăzi este posibil în partea de sud să ne apropiem de 34 de grade, cel mai cald fiind în Capitală, cu 30-32 de grade, cu 25-26 de grade pe litoral, doar 9 grade la vârful Omul.

Temperatura apei mării nu va depăşi 23-24 de grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, miercuri, la Antena 3 CNN.

Vreme caniculară în București

În Capitală, vremea va fi caniculară în următoarele zile, maximele termice urmând să ajungă la 37 de grade Celsius.

Potrivit ANM, în intervalul 17 august, ora 12:00 – 20 august, ora 21:00, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) urmând să depăşească uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima zi a intervalului (17 iulie). Temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade, iar cele minime de 18 – 21 de grade.

Continue Reading
To Top