Știri interne

Anunț pentru toți cei care vor avea pensie! Ce trebuie să facă înainte de a împlini vârsta de 50 de ani

Anunț pentru toți cei care vor avea pensie! Ce trebuie să facă înainte de a împlini vârsta de 50 de ani

Planificarea pensionării poate fi stresantă când luați în considerare toate cheltuielile cu un venit fix. Dar ați putea planifica din vreme pensionarea pentru a vă asigura viitorul din punct de vedere financiar. Ați putea chiar să vă pensionați mai devreme cu o planificare corectă.

Ce puteți face, înainte de a împlini vârsta de 50 de ani, pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun? Iată câteva mișcări esențiale care pot fi de mare ajutor, nu acum, ci atunci când veți ajunge la pensie.

1. Creați un buget estimativ
Când vă pregătiți pentru pensionare, cel mai bine este să creați un buget estimativ, mai precis cât de mult credeți că veți cheltui când ajungeți la pensie. Ar trebui să includeți sumele zilnice, cum ar fi cele date pe alimente și utilități, și cheltuieli unice, cum ar fi vacanțele.

De asemenea, este bine să analizați bugetul actual și să îl priviți ca pe o modalitate de a vă spori economiile la pensie.

2. Asigurați-vă că aveți un fond de urgență
Un fond de urgență este o parte importantă a bugetului pentru a acoperi orice cost care vă poate lua prin surprindere, cum ar fi probleme de sănătate, urgențe cu mașina sau o reparație majoră a a casei. Un fond de urgență vă poate ajuta să vă pregătiți cum trebuie pentru pensionare.

Dacă aveți o situație de urgență, puteți intra în acest fond pentru a acoperi costurile, în loc să scoateți bani dintr-un fond de pensii.

3. Achitați-vă datoriile
Nu doriți să vă pensionați cu datorii care vin unele după altele sau să vă faceți griji cu privire la plata datoriilor restante când veți ieși la pensie.

A plăti datoriile împovărătoare înainte de vârsta de 50 de ani ar fi cea mai bună soluție pentru momentul când veți ajunge la pensie, potrivit Finance Buzz.

4. Investiți într-un IRA (conturile de pensionare individuală)
Un IRA tradițional ar putea fi o opțiune solidă. Acest cont de pensionare cu avantaje fiscale nu este specific angajatorului, așa că se poate deschide oricând unul. Se poate contribui cu până la 6.500 dolari anual sau 7.500 dolari, dacă aveți 50 de ani sau mai mult.

Un Roth IRA este un alt cont de pensionare cu avantaje fiscale, care nu este legat de angajare. Principala diferență a acestui cont este că contribuțiile sunt impozitate, dar nu există taxe pentru retragerile eligibile.

5. Reechilibrați-vă portofoliul
Pe măsură ce vă apropiați de vârsta de pensionare, este posibil să doriți să regândiți acele investiții riscante din portofoliu.

Luați în considerare reechilibrarea fondurilor și asumați-vă un risc mai mic, deoarece nu veți putea compensa o pierdere mare când vă apropiați de pensionare.

6. Faceți o asigurare pe termen lung
O altă parte importantă a planului de pensionare ar putea fi asigurarea de îngrijire pe termen lung, care ar putea acoperi situații de viață precum îngrijirea într-un azil de bătrâni, dar și alte probleme medicale.

7. Verificați cum stați cu securitatea socială
Este o idee bună să evaluați chiar de acum beneficiile de securitate socială pentru a vă ajuta să vă planificați pensionarea. De asemenea, ar trebui să creați un cont de securitate socială care oferă instrumente personalizate.

Amintiți-vă că întârzierea plăților de securitate socială ar putea crește cheltuielile când ajungeți la pensie!

8. Reevaluați cheltuielile cu educația
Sumele pe care le plătiți acum pentru studiile copiilor s-ar putea să vă urmărească și când ajungeți la pensie.

Copiii își pot plăti studiile universitare pe o perioadă lungă de timp, în timp ce voi veți avea nevoie de bani la pensie, mai devreme.

9. Sfătuiți-vă cu un consilier financiar
Este important să aveți un consilier în domeniul financiar, care să vă ajute să analizați diferite variante pentru pensionare sau să vă ofere sfaturi de ordin financiar.

Stabilirea finanțelor chiar astăzi poate fi o modalitate excelentă de a avea succes când vă pensionați.

10. Gândiți-vă să lucrați mai mult
Dacă aveți găuri mari în bugetul de pensii, s-ar putea să fie nevoie să lucrați mai mult.

În funcție de job, este posibil să doriți să utilizați acest timp ca o modalitate de a pivota într-o poziție care să nu fie la fel de solicitantă din punct de vedere fizic dacă doriți să lucrați mai mulți ani.

Continue Reading
To Top