Doliu în lumea muzicii! Un celebru cântăreț și compozitor s-a stins din viață

Media/TV

Doliu în lumea muzicii! Un celebru cântăreț și compozitor s-a stins din viață

Doliu în lumea muzicii! Un celebru cântăreț și compozitor s-a stins din viață

Lumea muzicii internaționale e în doliu! Un celebru cântăreț și compozitor s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Tristul anunț al trecerii lui în neființă a fost făcut pe pagina lui de socializare, de pe platforma X.

Cântărețul și compozitorul american Jimmy Buffett s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Potrivit unui comunicat făcut public de presa internațională, muzicianul, care era cel mai bine cunoscut pentru hitul său Margaritaville, a murit în somn.

Jimmy Buffett a murit la vârsta de 76 de ani

Doliu în lumea muzicii! Celebrul cântăreț și compozitor Jimmy Buffett s-a stins din viață în cursul zilei de ieri, la vârsta de 76 de ani. Tristul anunț al trecerii în neființă a fost făcut printr-o declarație pe site-ul său oficial: „Jimmy a murit în noaptea de 1 septembrie, înconjurat de familia, prietenii, muzica și câinii lui. Și-a trăit viața ca un cântec până la ultima suflare.”

Potrivit unui comunicat făcut public de presa internațională, muzicianul ar fi murit în somn. Până la acest moment nu s-a vorbit despre o posibilă cauză a morții.

Margaritaville, cel mai mare hit al său, a fost lansat în 1977 și a ajuns pe locul 8 în topul Billboard Hot 100 și a rămas 22 de săptămâni în top, fiind cel mai popular single al său. De-a lungul carierei sale, care a durat mai bine de cinci decenii, Jimmy Buffett a scos 27 de albume de studio. În același timp, artistul a condus și un imperiu de afaceri.

Jimmy Buffett avea trei copii

James William Buffett s-a născut pe 25 decembrie 1946. A început să cânte la trombon în școala generală. A început să studieze chitara când era student la Universitatea Auburn. A început să cânte la nviel profesionist în Nashville.

Cele mai mari single-uri ale lui au fost colaborările care au avut succes în topurile single-urilor country. Un duet cu Alan Jackson, „It’s Five O’Clock Somewhere”, a fost numărul 1 la nivel național în 2003, câștigând un premiu CMA ca eveniment vocal al anului. O versiune din 2004 a „Hey Good Lookin’” de Hank Williams, tăiată cu Jackson, Clint Black, Kenny Chesney, Toby Keith, George Strait, a ajuns pe locul 8. În 2011, a ajuns din nou pe locul 1 alături de Zac Brown Band.

Jimmy Buffett a fost căsătorit cu Jane Slagsvol și are treci copii, două fiice, Sarah și Savannah, și un băiat, Cameron.

Continue Reading
To Top