Povestea dureroasă a cuțitului de aur lui Chef Sorin Bontea. Lacrimi amare

Știri interne

Povestea dureroasă a cuțitului de aur lui Chef Sorin Bontea. Lacrimi amare

Povestea dureroasă a cuțitului de aur lui Chef Sorin Bontea. Lacrimi amare

Valentin Florin Timofte este cel care l-a convins pe chef Sorin Bontea că merită cuțitul de aur în ediția 6 de la Chefi la cuțite, din 9 septembrie 2023. Concurentul a reușit să îi uimească pe jurați cu un preparat simplu, dar delicios.

Valentin Florin Timofte are 36 de ani, vine din București și este de profesie bucătar. Tânărul are aspirații mari și a mizat pe „un preparat simplu, dar gătit din inimă” pentru a-i convinge pe cei trei jurați că merită încrederea lor.

„Am o teamă de eșec. Știu că este foarte important în meseria aceasta să faci ce trebuie și de aceea, vreau să-mi dovedesc mie că e bine că am veni și că pot să fac asta. Tot ce m-a învățat tatăl meu a fost foarte clar: oriunde ai fi, fă-ți treaba cu bine și foarte”, a mărturisit el.

Emoționat, concurentul de la Chefi la cuțite sezonul 12 a mai povestit că și-a pierdut tatăl în urmă cu cinci ani, iar acesta întotdeauna i-a spus să aibă mai multă încredere în propriile forțe. Pentru a el a venit la Chefi la cuțite și le-a prezentat chefilor un preparat surprinzător: o balotină de mămălingă cu șalău și un sos de saramură.

Valentin Florin Timofte a primit cuțitul de aur de la chef Sorin Bontea, la Chefi la cuțite sezonul 12, ediția 6 din 9 septembrie 2023

Imediat ce au ridicat cloșurile, cei trei chefi au fost impresionați de preparatul din farfurie. „De când te aștept!”, a exclamat chef Florin Dumitrescu. Jurații au gustat cu atenție fiecare element din farfuria prezentată de Valentin Florin Timofte în ediția 6 de la Chefi la cuțite sezonul 12, din 9 septembrie 2023 și și-au dat rapid seama că în spatele ușilor se află un bucătar.

Cum a intrat în platoul Chefi la Cuțite, Valentin a mai trecut printr-o probă de foc.

„Nu prea se vede că ești bucătat de șase ani”, i-a spus chef Florin Dumitescu.

Întrebat de chef Sorin Bontea de ce s-a făcut bucătar la 30 de ani, concurentul a dezvăluit că a urmat cursurile Seminarului Teologic, dar în timpul facultății a început să lucreze în bar și așa și-a dat seama că asta și-ar dori să facă, de fapt.

„M-am îndrăgostit de meserie când l-am văzut pe unchiul meu cum o face. Un om de 1, 6 meti și am văzut respectul pe care el îl câștiga în fața oamenilor. Ieșea pe sală vorbea cu oamenii. Eu la momentul respectiv vedeam bucătăria doar ca bucătar de casă și am ajuns el să lucrez, în Italia. La vase, îl mai ajutam”, a povestit Valentin Florin Timofte.

Ulterior, el a urmat un curs de bucătar și apoi a plecat pe un vas de croazieră. Acolo a ajuns să fie „omul de la vase”, dar în scurt timp a ajuns și bucătar pe vas, la secția rece.

După ce tensiunea a atins cote maxime în platoul Chefi la Cuțite, jurații i-au arătat cele trei cuțite, iar chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu i-au oferit cuțitele de aur.

„Întotdeauna!”, a spus Valentin Florin Timofte, în timp ce a luat cuțitul de aur oferit de Sorin Bontea.

„Cea mai bună farfurie pe care am gustat-o sezonul acesta”, a spus chef-ul.

„E perfecțiunea în farfurie!”, a adăugat și Florin Dumitescu.

Continue Reading
To Top