Știri interne

2.500 de euro pentru români. Banii se acordă în două tranșe beneficiarilor

2.500 de euro pentru români. Banii se acordă în două tranșe beneficiarilor

Statul va acorda sume impresionante de bani unei anumite categorii de români. Totuși, acești bani vor fi acordați în anumite condiții. Suma oferită pentru români este de 2.500 de euro. Beneficiarii acestor bani sunt românii din diaspora ce se întorc în țară.

Condiția impusă este însă ca românii să fi locuit într-o țară europeană cel puțin 36 de luni consecutive. Acest program este finanțat din fonduri europene.

Aceasta este o noua modalitate a oficialilor de a aduce acasă românii ce au plecat peste hotare pentru a avea un trai mai bun. Subiectul acesta are o atenție deosebită din partea oficialilor având în vedere faptul că există în Guvernul României Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Cei 2.500 de euro vor fi livrați către beneficiari în două tranșe.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii a transmis faptul că există grupuri de lucru coordonate, de lucru interministeriale cu reprezentanții ministerelor, dar și un grup de lucru ce este coordonat de la Administrația Prezidențială. Acesta din urmă este condus de Sandra Pralog.

Oficialul român a vorbit despre românii din diaspora la dezbaterea „Cum acționează autoritățile pentru readucerea aacsă a românilor din diaspora? O dezbatere despre migrație, problema esențială a României”.

Despre sumele ce vor fi primite de către românii ce se întorc pe plaiurile mioritice a vorbit secretarul de stat. Mai exact prima tranșă a banilor vor fi oferiși beneficiarilor atunci când aceștia se întorc în România și se angajează, conform romaniatv.net.

„A doua tranșă o primește dacă lucrează cel puțin 12 luni în țara noastră. Pe lângă bani, ANOFM oferă și consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, dar și în vederea deschiderii unei afaceri dacă un cetățean român este interesat de acest lucru”, a completata Cristian Vasilcoiu.

Cifrele recensământului din anul 2022, arată o Românie în declin din punct de vedere demografic. Această scădere a populației este susținută în principal de fenomenul de migrație.

Șase milioane de români au domiciliul sau reședința într-o altă țară. Cei mai mulți dintre aceștia sunt cei care au emigrat timpuriu. Trebuie menționat faptul că o bună parte dintre românii ce sunt plecați peste hotare nu apar în registrele oficiale.

Cei mai mulți dintre românii care aleg să plece peste hotare o fac pentru muncă și pentru un trai mai bun. Sunt părinți români care pleacă să muncească la străini pentru a oferi copiilor din România cea mai bună viață. O bună parte dintre cei care au plecat au făcut acest lucru pentru servicii publice mai bune. Au plecat pentru o societate acre poate face față schimbărilor ce aveau să vină. Mulți au plecat și pentru iubire, găsindu-și sufletul pereche în străinătate.

Continue Reading
To Top