Știri interne

Pensionarii români care pot primi un bonus după anii de muncă. Anunţul făcut de şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu

Pensionarii români care pot primi un bonus după anii de muncă. Anunţul făcut de şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu

O parte dintre pensionarii români vor putea primi bonusuri, în funcţie de stagiul de cotizare, a anunţat şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

După discuţiile pe care România le-a avut cu Comisia Europeană, care încurajează prelungirea activitităţii românilor, cei care rămân să lucreze mai mulţi ani decât necesarul pot primi nişte binusuri care să îi ajute apoi la pensie.

Condiţia ar fi ca românii să lucreze peste 25 de ani, cât este acum stagiul de cotizare, spune şeful Casei de pensii.

“Se poate adăuga un număr de puncte de vechime, ca un fel de bonus, pentru cei care au contribuit peste stagiul de cotizare de 25 de ani la care se raportează valoarea punctului de pensie.

S-ar putea ca pensionarii să primească şi un bonus dacă lucrează peste 25 de ani.

Astfel, la formula de recalculare a pensiilor prezentă, la acelaşi număr total de puncte contributiv, calculat pe contributivitate, se mai poate adăuga acel bonus, acele puncte de fidelitate, pentru cei care lucrează mai mult decât stagiul mediu de cotizare.

Aceasta este şi o cerinţă pe care am avut-o la discuţiile cu Comisia Europeană pentru a stimula prelungirea în activitate şi a cotiza mai mult decât stagiul stabilit de lege.

Varianta prezentată e valabilă pentru aproximativ toate cele cinci milioane de dosare de pensie aflate în plată care sunt acum în sistemul public”, a spus şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.

Noua formulă de recalculare pentru cinci milioane de pensii ale românilor a fost prezentată, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii a explicat, în direct, formula şi calculele pentru recalcularea pensiilor.

Pensia va fi egală cu numărul de puncte ori cu valoarea punctului de referință (VPR). Punctul de referință reprezintă valoarea punctului de pensie, care în prezent este de 1,785 de lei împărțit la stagiul de cotizare care este de 25 de ani pentru toată lumea.

Continue Reading
To Top