Știri interne

Un val de aer polar lovește România! Vremea se schimbă brusc. Prognoza meteo ANM

Un val de aer polar lovește România! Vremea se schimbă brusc. Prognoza meteo ANM

Un val de aer polar lovește România, spune directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Meteorologii au anunțat, de asemenea, cum va fi vremea.

Un val de aer polar va trece peste România. Totuși, vremea rece va fi de scurtă durată, potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Cu toate că în zonele nordice, estice și centrale ale țării se așteaptă temperaturi mai scăzute, cu maxime de cel mult 12 până la 19 grade Celsius, restul țării se va bucura din nou de zile cu temperaturi asemănătoare cu cele de vară, atingând 24 de grade. Inclusiv în capitală, temperaturile vor oscila între 19 și 21 de grade Celsius.

În zilele următoare, temperaturile vor cunoaște o creștere treptată, ajungând la un interval cuprins între 19 și 27 de grade până joi. Vineri se așteaptă chiar valori de 29 de grade Celsius, inclusiv în București.

Cu toate acestea, noptile vor rămâne reci, cu minime așteptate să coboare în zonele depresionare, cum ar fi Târgu Lăpuș și Toplița, la 2 grade Celsius în această dimineață și la -2 grade în aceeași zonă mâine dimineață. Miercuri, se așteaptă minime de -4 grade, urmate de o creștere treptată a temperaturilor noaptea. Spre sfârșitul săptămânii, se prognozează minime între 11 și 15 grade Celsius, inclusiv în București.

De asemenea, există posibilitatea de precipitații, mai ales spre finalul săptămânii, în special în:

partea de vest
centrul
nordul țării

Prognoza meteo ANM în România

Administrația Națională de Meteorologie a furnizat o prognoză actualizată pentru următoarele două săptămâni, oferind o privire detaliată asupra schimbărilor meteorologice anticipate în diversele regiuni ale României.

Banat

Începutul săptămânii va aduce temperaturi ușor sub mediile climatologice, cu maxime de 18-21 de grade Celsius și minime în jurul valorii de 11 grade Celsius în prima noapte.

Ulterior, temperaturile vor crește treptat, atingând medii de 27-28 de grade Celsius pentru maxime și 11-13 grade Celsius pentru minime. Șansele de ploaie vor fi mai mari în primele două zile ale intervalului și după data de 16 octombrie.

Crișana

Vremea se va încălzi treptat, cu maxime crescânde de la 16 grade Celsius în prima zi până la 26-27 de grade Celsius pe 14 octombrie.

Minimele vor scădea inițial la 5 grade Celsius pe 11 octombrie, apoi vor crește treptat până la 11-12 grade Celsius pe 17 octombrie. Șansele de ploaie vor fi mai mari în primele zile ale intervalului și după data de 16 octombrie.

Transilvania

Până pe 14 octombrie, vremea se va încălzi, cu maxime medii de 24-25 de grade Celsius, depășind mediile climatologice.

Minimele vor oscila între 2 și 5 grade Celsius în primele nopți, apoi vor crește treptat până la 7-9 grade Celsius pe 17 octombrie.

Temperaturile vor scădea ulterior, ajungând la medii de 14-16 grade Celsius pentru maxime și 2-4 grade Celsius pentru minime. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în primele zile ale intervalului și după data de 16 octombrie.

Prognoza meteo ANM în Maramureș
Vremea se va încălzi treptat, cu maxime crescânde de la 12 grade Celsius în prima zi până la 24-25 de grade Celsius pe 14 octombrie.

Minimele vor avea variații, situându-se între 1 și 5 grade Celsius în primele nopți, apoi crescând la 8-10 grade Celsius pe 17 octombrie.

Ulterior, temperaturile vor scădea, având medii între 14 și 17 grade Celsius pentru maxime și 3-6 grade Celsius pentru minime. Șansele de ploaie vor fi mai mari în primele două zile ale intervalului și după data de 15 octombrie.

Prognoza meteo ANM în Moldova
Primele două zile vor fi mai reci decât de obicei, cu maxime de 13-14 grade Celsius și minime de 2-5 grade Celsius.

Se așteaptă o încălzire semnificativă între 12 și 15 octombrie, cu:

maxime de 24-26 de grade Celsius
minime în jur de 10 grade Celsius.
În a doua săptămână de prognoză, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice, cu maxime de 15-17 grade Celsius și minime de 4-6 grade Celsius.

Regimul pluviometric va rămâne deficitar, cu posibile ploi slabe în primele zile ale intervalului și cu o probabilitate ridicată de ploi între 17 și 19 octombrie.

Prognoza meteo ANM în Dobrogea
În primele zile ale intervalului, temperaturile vor fi mai reci decât de obicei, cu:

maxime de 16-17 grade Celsius
minime de 6-8 grade Celsius
După 12 octombrie, se așteaptă o încălzire semnificativă, cu:

maxime de 25-26 de grade Celsius
minime de 12-14 grade Celsius
După 17 octombrie, temperaturile se vor apropia de mediile climatologice, cu:

maxime de 16-18 grade Celsius
minime de 8-9 grade Celsius
Regimul pluviometric va rămâne deficitar, cu posibile ploi slabe după 17 octombrie.

Prognoza meteo ANM în Muntenia
În primele zile ale intervalului, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice, cu:

maxime de 18-21 de grade Celsius
minime de 7 grade Celsius
Între 13 și 16 octombrie, se așteaptă o perioadă de vreme caldă, cu:

maxime de 25-28 de grade Celsius
minime de 10-12 grade Celsius
După 17 octombrie, temperaturile vor reveni la medii de 18-20 de grade Celsius pentru maxime și 6-8 grade Celsius pentru minime. Regimul pluviometric va rămâne deficitar în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare de ploi pe 18 și 19 octombrie.

Prognoza meteo ANM în Oltenia
În primele zile ale intervalului, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice, cu maxime de 19-22 de grade Celsius și minime de 8 grade Celsius.

Între 13 și 16 octombrie, se așteaptă o perioadă de vreme caldă, cu:

maxime de 25-27 de grade Celsius
minime de 10-12 grade Celsius
După 17 octombrie, temperaturile vor scădea, cu maxime medii de 17-19 grade Celsius și minime în jur de 6 grade Celsius. Regimul pluviometric va rămâne deficitar în cea mai mare parte a intervalului, cu șanse mai mari de ploi după 17 octombrie.

Prognoza meteo ANM în zona montană
Primele 3 zile ale intervalului vor aduce temperaturi reci, cu medii de 6-8 grade Celsius pentru maxime și minime în jur de 0 grade Celsius. Între 12 și 15 octombrie, se așteaptă o încălzire semnificativă, cu:

maxime medii de 16-17 grade Celsius
minime în jur de 7-8 grade Celsius
Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, temperaturile diurne vor scădea la medii de 8-10 grade Celsius, iar minimele se vor apropia din nou de 0 grade Celsius. Vor fi posibile precipitații slabe în 9 și 10 octombrie, cu o probabilitate mai mare de ploi după 17 octombrie.

Continue Reading
To Top