Vești bune pentru pensionari! Lista cu stațiunile unde se acordă bilete de tratament

Economic

Vești bune pentru pensionari! Lista cu stațiunile unde se acordă bilete de tratament

Vești bune pentru pensionari! Lista cu stațiunile unde se acordă bilete de tratament

Vești bune pentru pensionarii din România! Lista completă cu stațiunile unde se acordă bilete de tratament. Multe dintre locuri sunt cunoscute. Ce a anunțat Casa de Pensii.

Casa de Pensii anunță începerea sesiunii de depunere a cererilor pentru obținerea biletelor de tratament în stațiunile balneare, aducând astfel o veste pozitivă pentru pensionarii din România.

Stațiunile unde se acordă bilete de tratament pentru pensionari

Lista generoasă de destinații cuprinde stațiuni de renume, oferind oportunitatea de a beneficia de tratamentele revigorante și de a savura beneficiile unei vacanțe relaxante.

Pensionarii vor avea acces la bilete de tratament pentru stațiunile Amara, Bala, Bizusa, Buziaș, Covasna, Geoagiu și Lacul Sărat. Alături de acestea, sunt incluse și stațiunile Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Monteoru și 1 Mai. O paletă variată de destinații ce acoperă nevoile diverse ale beneficiarilor acestor facilități.

Pentru anul curent, Casa Națională de Pensii Publice a alocat 60.420 de bilete de tratament pentru unitățile balneare aflate în proprietatea sa. O sumă generoasă de 400.000 mii de lei este pusă la dispoziție pentru acoperirea costurilor acestor facilități, evidențiind angajamentul față de sănătatea și bunăstarea pensionarilor.

Un aspect important de menționat este că prețul unui bilet de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament. Acest detaliu adaugă valoare și accesibilitate, permitând beneficiarilor să se bucure de servicii de calitate pe o perioadă extinsă, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

Pensionarii ar putea primi bani în plus pe lângă pensie din 2024

Începând cu anul 2024, pensionarii din România ar putea să primească beneficii financiare suplimentare în afară de pensiile obișnuite, conform unei propuneri legislative recente.

Inițiativa propune transformarea cupoanelor CFR neutilizate de către cetățeni în bani sau tichete, oferind astfel pensionarilor oportunitatea de a beneficia de resurse financiare adiționale.

Potrivit proiectului legislativ, pensionarii vor intra în posesia cupoanelor CFR în cursul acestei luni și vor beneficia de o reducere semnificativă de 50% la costurile călătoriilor cu trenul. Propunerea prevede acordarea a șase călătorii cu reducere de 50% pentru călătoriile de la clasa a II-a, aplicabile în cazul transportului în comun.

„Dorind să venim în întâmpinarea acestei categorii de persoane am elaborat prezenta inițiativă legislativă, care propune ca în cazul în care cele 6 călătorii reduse de care beneficiază pensionarii nu au fost utilizate, aceștia să poată primi o compensație în bani”, este scris în propunerea legislativă.

Un aspect interesant al propunerii este posibilitatea ca aceste cupoane să poată fi transformate în bani sau tichete pentru alimente, în situația în care nu au fost deja utilizate de către pensionari. Inițiativa se adresează atât pensionarilor care fac parte din sistemul public de pensii, cât și celor care beneficiază de asigurări sociale.

Continue Reading
To Top