Știri interne

Mii de români ar putea scăpa de plata impozitului – Condițiile pe care trebuie să le îndepliniți

Mii de români ar putea scăpa de plata impozitului – Condițiile pe care trebuie să le îndepliniți

Anumiți agenți economici din Ploiești ar putea fi scutiți de la plata impozitului pe clădiri și terenuri pentru o perioadă de trei ani. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a Consiliului Local. Citiți în continuare ce condiții trebuie să îndeplinească firmele pentru a beneficia de această scutire.

Un proiect de hotărâre, ce se află pe ordinea de zi a ședinței din 29 ianuarie a Consiliului Local Ploiești, prevede scutirea de plata impozitului pe clădiri și terenuri a anumitor agenți economici pentru perioada 2024-2026. Firmele doritoare trebuie însă să îndeplinească anumite condiții și să depună toate documentele anual, până la data limită stabilită inițial.

Mai exact, proiectul propune acordarea de facilități fiscale pentru investițiile realizate de societățile comerciale care își desfășoară activitatea în parcurile industriale din municipiul Ploiești. Aceste facilități constau în scutirea de la plata impozitului pe clădiri și terenuri pentru perioada 2024-2026.

Pentru a beneficia de ajutorul de minimis, agenții economici trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

să își desfășoare activitatea într-un parc industrial înființat în baza Legii 186/2013;
să prezinte un studiu de fezabilitate și un plan de investiții;
să nu intre în categoria „întreprinderilor în dificultate”;
să nu aibă emise împotriva lor decizii de recuperare a unui ajutor de stat;
ajutorul total solicitat nu poate depăși plafonul de 200.000 de euro per solicitant, respectiv 100.000 de euro în cazul societăților de transport de mărfuri.
Care este termenul de depunere al documentelor pentru ajutorul de minimis
Firmele din Parcul Industrial Ploiești care doresc să beneficeze de acest ajutor de minimis trebuie să depună toate documentele până la data de 20 ianuarie a fiecărui an în care se aplică această procedură. Cum pentru acest an data de 20 ianuarie a fost depășirtă, termenul propus este pe 28 februarie, conform proiectului de hotărâre care urmează să fie dezbătut luni de Consiliului Local Ploiești. Programul se va derula până la data de 31 decembrie 2026.

Potrivit estimărilor făcute de autoritățile locale din Ploiești, aproximativ 20 de agenți economici din Parcul Industrial ar putea beneficia de aceste prevederi. Pe durata celor trei ani, ajutorul total acordat ar urma să fie de circa 650.000 de euro, respectiv 3.233.490 lei, defalcat în anii 2024, 2025 și 2026.

În perioada 2014-2023, 12 agenți economici din Ploiești au beneficiat de scutiri de la plata impozitelor pe clădiri și terenuri. Potrivit documentației publicate de Primăria Ploieștil, ajutorul de minimis s-a ridicat la peste 5.972.000 lei.

Continue Reading
To Top